Hint Okyanusu'nda oluşan ve Odişa eyaletine ulaşan kasırganın şiddetli yağışlar da getirmesi nedeniyle sel felaketine yol açmasından endişe ediliyor. Tahliyelerin yanı sıra tren seferleri iptal edildiği için binlerce yolcu mahsur kalmış durumda. Yetkililer ilk belirlemelere göre iki kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.
Ağaçları kökünden sökebilecek kadar şiddetli Fani Kasırgası'nın enerji hatlarına zarar verebileceği, deniz ve karayolu ulaşımını da sekteye uğratabileceği belirtiliyor.
Hindistan hükümeti, eyalette 14 bölgenin risk altında olduğunu açıkladı. Buralarda yaşayanlar sığınma merkezlerine ve okullara nakledildi.
Turistlere Odişa ve komşu eyalet Batı Bengal'den uzak durmaları çağrısı yapıldı.(BBC)
İlgili Haberler

Rusların Mayıs bayramlarındaki tatil tercihleri belli oldu!
Mayıs tatilinde seyahat eden Rus turistler aktif olarak İzlanda, Filipinler ve Küba'ya uçak bileti satın almaya başladılar.

Turizm için dünyanın ilk Angry Birds temalı eğlence parkını hizmete açtılar
Dünyanın ilk Angry Birds World Eğlence Parkı, Doha Festival City'de, büyük bir açılışla faaliyete geçerek Katar'a gelen konukları eşsiz iç ve dış mekânlarına davet ediyor.

Ruslar en çok İspanya’yı tercih etti, Türkiye üçüncü sırada
HomesOverseas.ru yabancı gayrimenkul portalı analistlerinin verilerine göre, yılın ilk çeyreğinde Rusya’nın yurtdışında konut satın alma taleplerinin yüzde 18’inden fazlası İspanya’ya ait.

Rusya'da şok: 7 turist hayatını kaybetti
Rusya Acil Durumlar Bakanlığı, Altay dağlarına çığ düşmesi sonucu 7 turistin hayatını kaybettiğini; 2 turistin de sağ kurtarıldığını duyurdu.

Hollanda'dan turizm kararı: Gelmeyin çok kalabalık
Hollanda'da turizm kurulu ülkenin turistik açıdan tanıtımını yapmaya son vereceklerini duyurdu. Kurul, ülkenin aşırı kalabalık olması nedeniyle bu kararı aldı.

Uzaya turistik gezi için ilk tarih belli oldu
Rus özel şirketi Kosmokurs, uzaya ilk turisti götürmeyi planladığı tarihi açıkladı. Geziye katılmak isteyenler 5 dakika içi 250 bin dolar ödeyecek.

