Karahasan'ın kaleme aldığı yazısını aşağıda dikkatinize sunuyoruz...
"TV8'de yayınlanan ve bir Acun Ilıcalı klasiği olan "Survivor"ın finali bu yıl da Kıbrıs'ta yapılacak. Bafra Bölgesinde "Kaya Artemis Otel'de 2 Temmuz'da yapılacak final öncesinde Ada'da heyecan yaşanıyor diyebiliriz. Survivor dönemi, hem Kıbrıs Türk halkı hem de Türkiye'den binlerce misafir Kaya Artemis'e akın ediyor.
Bir anlamda Acun Ilıcalı, Survivor'la "turizm hareketi" başlatıyor.
Acun Ilıcalı, bazı ünlü isimlerin aksine Kıbrıs'ın gerçek yüzünü ortaya koyuyor. Kumar, eğlenceden farklı olarak Kıbrıs'ın tanıtımına büyük bir hizmet veriyor.
KKTC Turizm Bakanlığı'nın bir yıl boyunca yapmakta zorlandığı reklamı, bir hafta gibi kısa bir sürede yapıyor Acun Ilıcalı.
Edindiğim bilgilere göre, Survivor'dan bir ekip haziran ayında Kıbrıs'a gelecek. Burada, yapılacak finalle ilgili detaylar konuşulacak. Finalden önce hangi oyunların oynanacağı, hangi şartların oluşturulacağu belirlenecek. Baştan aşağıya yenilenen "Artemis Otel'de de bu yönde hazırlıklar yapılıyor.
Fiyatlar Fırlıyor
740 odalı otel, "Survivor" dönemi full çekiyor. Öyle ki 3 - 4 günlük "Survivor paketleri" bile yapılıyor. Fiyatlar ise normalden çok daha pahalı oluyor. Mesele Survivor olmasa, kişi başına gecelik 400 TL olan konaklama ücreti, 700 TL'ye fırlıyor. Eğer aşırı yoğunluk olursa da, bunun daha da üstünde fiyat olabiliyor. Acun Ilıcalı'yı Survivor oyuncularını yakından görmek isteyen, ancak otelde konaklama yapamayanlarda ciddi bir ücret ödemek zorunda. Kaya Artemis'te yer bulamayanlar, bölge otellerinde yerlerini alıyor.
ACUN'UN KATKISI BÜYÜK
Kıbrıs Türk Turizm ve Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı Orhan Tolun'da, Acun Ilıcalı'nın ülke tanıtımına büyük katkısı olduğunu söylüyor. Kıbrıs turizmiyle ilgili sohbet ettiğim Tolun, "Sefa Bey, Acun Ilıcalı'nın Survivor'la Kuzey Kıbrıs tanıtımına yaptığı katkıyı bizim devletimiz yapamıyor" diyor.
"İç turizmde de büyük rezervasyon artışı yaşanıyor o dönemde" diyen Tolun'un, "Survivor'da bir Kıbrıslı Türk olsa, Ada oraya kilitleniyor" sözü de önemli. Orhan Tolun'un, Survivor'la ilgili söylediklerini dikkate almakta fayda var. Acun Ilıcalı'nın değerini kavrayacak durumda olmalıyız.
KKTC yönetimleri, turizmin gelişmesi konusunda böyle programlardan yararlanabilir. Acun Ilıcalı, kabul ederse Fahri Turizm Elçisi yapılmalı. Bizlerin kumarla gündeme gelen sanatçılara değil, ülke tanıtımına katkı KKTC yönetimleri, turizmin gelişmesi konusunda böyle programlardan yararlanabilir. Acun Ilıcalı, kabul ederse Fahri Turizm Elçisi yapılmalı. Bizlerin kumarla gündeme gelen sanatçılara değil, ülke tanıtımına katkı yapan Acunlara ihtiyacımız var.
Dalaman'a uçuş şart
KKTC''den, Güney'deki bölgelere uçuş sıkıntısı yaşanıyor. Ercan'dan tatil merkezi olarak sadece Antalya'ya uçuşun olması tepki çekiyor. Birçok okuyucumuz yazdı. "Dalaman'a Ercan'dan uçuşların olmaması nedeniyle, Fethiye, Marmaris, Göcek gibi yerlerden KKTC'ye gitmek isteyen binlerce turist sıkıntılar yaşıyor."
Antalya havaalanı turizm merkezlerine uzak olunca, uzun yolculuk nedeniyle Kıbrıs'a seyahat zor oluyor. İstenilen KKTC'den İngiltere'ye yapılan uçuşların biri Dalaman üzerinden yapılsın. KKTC'den kalkacak uçak, Dalaman üzerinden touchdown yaparsa, bi,nlerce turist akışı sağlanabilir. Pegasus, Atlasjet, AnadoluJet gibi hava yolu şirketlerinin bu talebe karşılık verebileceğini düşünüyorum.
İlgili Haberler

Komşuyu ek vergi korkusu sardı
AB'nin zorunlu reform paketlerine boyun eğmek zorunda kalan Çipras hükümetinin ek vergi planlarının turizm sektörünü kapsayıp kapsamayacağı merak konusu oldu.

Rekabet gücü Türkiye ile aynı seviyede
Ulusal para birimi rublenin ciddi değer kaybına uğradığı Rusya, listede bir yılda 18 basamak birden yükselerek 45. sıraya yükseldi. Türkiye ise 141 ülke içinde 44. sırada yer aldı.

Turizm bakanına torpil suçlaması
Kardeşini başdanışman yapan Turizm Bakanı Elena Kontura ve diğer hükümet üyelerinin, vasıfsız yakınlarını yüksek mevkilere getirmeleri tepki çekiyor.

Almanya'da ağırlandı
Alman Turizm Merkezi (DZT) 2014 turizm rakamlarını açıkladı. Geçtiğimiz yıl yüzde 4.4 yükselişle 638 bin Türk turist, Almanya'da ağırlandı.

Otele kanlı baskın
Afganistan polisi, Kabil'deki bir otelde düzenlenen saldırıda, ikisi saldırıyı düzenleyen eylemciler olmak üzere, en az 11 kişinin öldüğünü ve ölenler arasında bir Amerikalı ile iki Hintlinin de…

Otel ve restoranların vergisi %18'e mi çıkarılıyor?
Yunanistan'da restoran ve otellerden alınan vergi oranlarının arttırılacağı belirtiliyor.
