Safonov konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Kumarhanenin açılması turizm sezonunun genişlemesi, turistlerin düşük turizm sezonunda daha aktif şekilde buraya gelmeleri anlamına geliyor" ifadelerini kullandı.
Gazetem.ru'da yer alan habere göre Safonov, Kırım'da kumarhane kurulmasının yeni istihdam sağlayacağını, ekonomik verimliliği artıracağını ve yarımadada daha kaliteli turizm altyapısının kurulmasını sağlayacağını belirtti.
Safonov, kumarhanelerin suç oranının artmasına neden olacağına ilişkin düşüncelere katılmadığını da belirterek, "Tabi ki hayır, bizde bu sektör hukuki çerçevede faaliyet gösterecek. Böyle bir tehdit yok" dedi.
İlgili Haberler

Yunanistan'ın turizm geliri yüzde 5,8 azaldı
2016 yılına umutla başlayan Yunanistan'ın, yaz sezonunda turist sayısı azalırken, turizm gelirleri de %5,8 oranında daraldı.

Turizm gelirleri açısından üç ülke riskli konumda
Dünya Seyahat ve Turizm Konseyi'nin hazırladığı son rapor, bütün olumsuz havaya rağmen 2016 yılında küresel turizm pazarının yüzde 3.2 büyüyeceğini öngörüyor.

Brexit sonrası gelen turist yüzde 18 arttı
İngiltere'ye gelen turist sayısı turizm işletmelerinin yaptığı bir ankete göre yüzde 18 arttı.

Fransa'da turist sayısı yüzde 5 düştü
Fransa'yı ziyaret eden turist sayısının yılın ikinci çeyreğinde yüzde 4.8 düştüğü bildirildi.

Turistsiz kalan 220 otel kapısına kilit vurdu
Rusya Tur Operatörleri Birliği'nden (ATOR) yapılan açıklamada, Mısır'daki 220 otelin turist akışındaki düşüşü nedeniyle kapatıldığı belirtildi.

Rusya'daki yurtdışı tur satışları yüzde 30 azaldı
Rusya’da Türkiye ile ilişkilerin düzelmesinin ardından turizm sektöründe toparlanma beklentisi büyük ölçüde boşa çıktı.
