Güney Kore'yle "teknik olarak" hala savaşta ve dünyadan izole bir ülke olan Kuzey Kore, 6 ay süreyle "ebola korkusuyla" turistlere kapısını kapattıktan sonra turizm atağı yapmayı hedefliyor.
Habertürk'te yer alan bilgiye göre, bu hedefin bizzat ülkenin lideri Kim Jong - un tarafından konulduğunu belirten Kuzey Koreli ekonomist Kim Sang Hak, geçen yıl ülkeye 100 bin turistin gittiğini, 2017'de bu rakamın 10'a katlanmasının, 2020'de ise 2 milyon turiste ulaşılmasının istendiğini söyledi. Analistler, dünyadan bu kadar soyut bir ülkenin turizm atılımını, kendisini sosyalist masallar ülkesi" olarak ziyaretçilere tanıtma planını çelişkili ve gülünç bir durum olarak niteledi.
İlgili Haberler

Otelde yangın
KKTC'nin Girne Karaoğlanoğlu bölgesinde bulunan Euro Beting Otel'de henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.

O ülke turizmde Türkiye'yi örnek alacak
DEİK Türkiye - İran İş Konseyi Başkanı Rıza Eser, "Biz sadece Türkiye'den değil, Avrupa ülkelerinden de İran'a yüksek miktarda turist gelmesini temenni ediyoruz" dedi.

Rus turistlere yıldırım çarptı
Girit Adası'na tatile giden Rus turist kafilesinin aniden bastıran yağmur sebebiyle arkasına saklandıkları ağaca yıldırım çarptı, 12 turist yaralandı.

Yurtdışına çıkış yasağı getirildi
Ekonomik kriz nedeniyle yurt dışına giden turist sayısının azaldığı Rusya'da 4 milyon devlet güvenlik görevlisi ve ailelerine yurt dışına çıkış yasağı konuldu.

İki otele bombalı saldırı: 10 ölü!
Bağdat'ta birkaç dakika arayla iki ayrı otele bombalı saldırı düzenlendi. Saldırılarda en az 10 kişinin hayatını kaybettiği, çok sayıda da yaralının olduğu belirtildi.

Anketler Rusların tatilden vazgeçmeyeceğini söylüyor
Rusya'da bir kamuoyu araştırma şirketinin anket sonuçları, ekonomik istikrarsızlığın Rus turistin tatilini etkilemediğini ortaya koydu.
