Turizm Haberleri
TT29 Eylül 2026 Salı
TT29 Eylül 2026 Salı
Tourism Today haber arşivi 2015

O açığı İran telafi edecek

1 dk okuma

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın temmuzda İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile yaptığı görüşmeler meyvelerini vermeye başladı. İki liderin turizm alanında verdiği işbirliği mesajının ardından İran Kültür ve İslami İrşad Bakanlığı'na bağlı İran Turizm Teşkilatı (Turizm Bakanlığı'nın karşılığı), 28-31 Ocak 2016 tarihleri arasında düzenlenecek olan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı Emitt'e resmi olarak katılacağını bildirdi

Sabah'tan Betül Alakent'in haberine göre, fuara uzun yıllar sonra bakanlık nezdinde katılım olduğunu belirten Emitt Turizm, Seyahat, Moda Grup Direktörü Hacer Aydın, "Bu İran ile olan turizm hacminin gelişeceğinin de bir resmi. 2016'da Rusya'daki kaybı İran pazarı telafi edecek" dedi. Rusya'dan gelen turist sayısı, bu yılın 9 aylık döneminde yüzde 20 azalmıştı.

ÜÇ KATI HARCAMA

Ambargonun kalkmasıyla birlikte İranlılar'ın yurtdışı çıkışlarını artırdığını belirten Aydın, "Ben Türkiye ziyaretlerinin yüzde 100 artacağına inanıyorum" diye konuştu. Bir turistin ortalama 700 dolar harcadığını hatırlatan Aydın, İranlı bir turistin bunun 3 katı harcama yaptığını kaydetti. İran yabancı turist sayısı sıralamasında dünyada 46'ncı sırada bulunuyor.

Çin'in de bu yıl ilk kez Emitt'e katılacağını aktaran Hacer Aydın, bu fuara katılımın ardından Türkiye ziyaretlerinin arttığını hatırlattı. Aydın, "Latin Amerika, Afrika, Hindistan ve Pakistan gibi uzak pazarların da ilgisiyle birlikte Türkiye'ye gelecek turist sayısı 40 milyonu aşacaktır" şeklinde konuştu.

Bu haberi paylaş

İlgili Haberler

Tourism Today haber arşivi 2015
Dünya

Akdeniz'i Türk gölüne çevirecekler

Malta, Karadağ ve İspanya'nın ardından listeye Hırvatistan, İtalya ve Tunus'u da eklemeye hazırlanan Global Liman İşletmeleri, Akdeniz'i bir Türk gölü yapmak istediklerini açıkladı.

Tourism Today haber arşivi 2015
Dünya

Uçuş yasaklarına yeni ülkeler de mi eklenecek?

Rusya Başbakanı Dmitry Medvedev, Mısır dışında Rusya'dan diğer bazı ülkelere de uçuşların yasaklanabileceği ihtimalinin olduğunu ancak bunun gerçekleşmemesinden yana mutlu olduğunu ifade etti.

Tourism Today haber arşivi 2015
Dünya

Turizm pazarı yüzde 40 daralacak

Ülkede yaşanan ekonomik krize ve iptal edilen Mısır uçuşlarına vurgu yapan Rus yetkililer, Rusya'nın yurtdışı seyahat rakamlarında %40 düşüş yaşanacağı yönünde açıklamalarda bulundu.