Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü (UNWTO) verilerine göre, Rusya vatandaşları geçen sene yurt dışında tatilde bir önceki yıla göre yüzde 30 daha az harcama yaptı.
UNWTO verilerine göre Rusya vatandaşı turistler; 2015 yılında yurt dışında tatilde toplam 35 milyar dolar harcadı. 2014 yılında bu rakam 50 milyar dolardı.
Rus turistler, 2014 yılında yurt dışında yapılan harcamalarda beşinci sırada yer alırken, geçen sene altıncılığa geriledi.
Yurt dışı tatilinde 2015 yılında en fazla Çinli turistler (292 milyar dolar) harcama yaptı. ABD’li turistler 120 milyar dolarla ikinci, Alman turistler 76 milyar dolarla üçüncü, İngiliz turistler 63 milyar dolarla dördüncü, Fransız turistler 38 milyar dolarla beşinci sırada yer aldı.
İlgili Haberler

Schengen sisteminin çökmesi krizden daha kötü olur
İtalya Ekonomi Bakanı Padoan Schengen sisteminin çökmesinin, euro bölgesinin yaşayabileceği bir krizden daha kötü etki yaratabileceğini belirtti

Komşu'da Rus turist patlaması bekleniyor
Yunanistan'ın Avrupa işlerinden sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı Nikos Xydakis, bu yıl Rus turist sayısında büyük artış beklediklerini söyledi.

Türkiye ve Mısır'a gidemeyen Ruslar hangi ülkeleri tercih ediyor?
Yaptırımlardan dolayı Türkiye ve Mısır'a tur satın alamayan Rusların bu yaz tatil rotalarını en iyi fiyat - kalite uyumu sunan yerlere çevirmeleri bekleniyor.

Selfie çekmeye çalışan turist Portekiz kralını devirdi
Lizbon'da selfie çekmek isteyen turist, 126 yıllık heykeli devirdi.

Kırım'a giden yolcu sayısı yüzde 30 arttı
Rusya Ulaştırma Bakanı Maksim Sokolov, Kırım'a giden yolcu sayısında geçtiğimiz yıla göre yüzde 30 arttığını bildirdi.

Rusların yeni gözdesi Soçi
Soçi'nin Rus turistler için Kırım'a kıyasla Türkiye ve Mısır'a daha iyi alternatif olacağı bildirildi.
