Almanya, İtalya, İngiltere, Fransa ve İspanya’da seyahat şirketlerinin teklifleri turistlerin yalnızca üçte birinin dikkatini çekiyor.
Aynı zamanda rezervasyon sisteminin araştırmasına göre, online acenteler için bunun tam tersi geçerli. Avrupalıların yarısından fazlası bu tür acenteler yardımıyla turist seyahatlerini düzenlerken, ankete katılan Rusların sadece yüzde 32’si seyahat rezervasyonu için online seyahat acentelerinin hizmetlerini kullanmayı tercih ettiklerini söyledi.
Bir tur seçim söz konusu olduğunda, incelemelere ve yorumlara sahip siteler Rus turistlerde en büyük etkiye (yüzde 85) sahip iken, uzmanların önerileri ise ikinci sırada bulunuyor. Aynı zamanda yüzde 80’i arkadaşlarının fotoğraflarına ve videolarına dikkat ediyor. Yüzde 39’u ise sesli arama işlevini kullanıyor. Rus turistlerin yüzde 52’si hangi seyahat şirketlerinin veya online incelemelerin güvenilir olduğunu bilmiyor, bu yüzden diğer kaynaklara başvurmanın gerekli olduğunu düşünüyorlar.
Rus turistler seyahatte ortalama 17 çeşitli siteye giriyorlar. Bu yüzden turistlerin yüzde 58’inin ücretsiz internet erişimi olan otelleri seçmeleri şaşırtıcı değil. Online olmalarının en önemli sebeplerinden birisinin arkadaşları ve aileleri ile iletişimde kalma imkanı olduğu belirtildi.
İlgili Haberler

Yabancı turist sayısı yüzde 20,3 arttı
Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR), 2018 yılının 9 ayı sonunda yaklaşık 4 milyon yabancının turistik amaçla Rusya’ya geldiğini bildirdi.

Ruslara kış sezonunda Türkiye’den daha ucuz bir alternatif çıktı
Rus seyahat sitesi OneTwoTrip aralık ayı için Moskova uçuşlu paket turların fiyatlarını inceleyerek en ucuz tatil imkanlarının listesini hazırladı.

Rusların yeni yıl tatil planına fiyat artışı endişesi
Rusya’nın turizm piyasası uzmanları,yeni yıl tatili için seyahatlere yüksek talep gözlemlediklerini bildirdiler.

2018’de, 6 milyon kişiye yurtdışı çıkış yasağı getirildi
Federal İcra Servisi Başkanı Dmitriy Aristov, Rusya’da 2018 yılında ülkeyi terk eden borçlular için 6 milyondan fazla kısıtlama olduğunu belirtti.

Sağlık turizmine talep arttı
Kırım Tatil ve Turizm Bakanı Vadim Volçenko, Kırım'da sağlık turizmi için tatilcilerin talebinin arttığını, bu segmentin turizm sektörünün en umut verici artış noktalarından biri olduğunu belirtti.

Turistin feci ölümü
Portekiz'in Centro bölgesine bağlı Oeste alt bölgesinde bulunan Nazaré Sahilinde kayalıklardan paraşütle atlayan 50 yaşındaki turist, paraşütü açılmayınca 90 metreden kayalık zemine çakıldı.
