Konuyla ilgili açıklama yapan Mısır Turizm Odaları Yönetiminden sorumlu Başkan İlhami El-Zayat," 2016 yılı Mısır turizm tarihinin en kötü yılı olacak. Biz kış sezonunu tamamen kaybettik, bu sezon bizim turizm sezonumuzun en yüksek olduğu dönemdi" dedi.
gazetem.ru'da yer alan habere göre; Mısır Turizm Bakanlığı kaynaklarından edinilen bilgide, Rus uçağı düştükten sonra turizm sektöründeki düşüşün başladığı ve bundan sonra da devam edeceği kaydedildi.
Bilindiği gibi 6 Kasım'da Rus uçağının Mısır'ın Sina adasında düşmesinin ardından 14 Kasım’da Mısır ile Rusya arasındaki havayolu iletişimi tamamen kesildi. Kaza öncesinde mısır 2015 sonuna kadar 10 milyon yabancı turist ağırlamayı planlıyor, yıl sonunda turizmden 7,5 - 8 milyar dolar seviyesinde gelir bekliyordu.
Mısır'ı en çok ziyaret eden turistler arasında Ruslar başı çekerken, ikinci sırada İngiltere, üçüncü sırada Almanya daha sonra İtalya ve Fransa geliyordu.
İlgili Haberler

Türkiye’de turizm temsilciliği açtı
2016 yılını turizm yılı olarak ilan eden kardeş ülke Azerbaycan, Türkiye’de Turizm Temsilciliği açtı.

Serbest seyahat sistemi sona erebilir
Türkiye mülteci akımını durdurmadıkça Avrupa'nın serbest seyahat sisteminin sona erebileceği belirtildi.

Avrupalılara vizesiz transit geçiş hakkı verilsin
Rusya'daki tur operatörlerinin Dışişleri Bakanlığı’na başvurarak, ülkeye gelen yabancı turistlerin girişlerinin kolaylaştırılmasını istedi.

İskandinavya pazarında son durum ne?
Türk turizmciler İskandinavya pazarının nabzını tutan Danimarka-Herning`te başlayan turizm fuarında yerlerini aldı.

İngilizlerin kısa mesafedeki tercihi İspanya
Yapılan bir araştırmaya göre, yalnız seyahat etmeyi seven İngiliz tatilcilerin ilkbahar dönemine yönelik tatil planlarında ilk sırada İspanya bulunurken onu Yunanistan ve İtalya takip etti.

Yüzde 90 Mısır ve Tunus'u güvensiz buluyor
Trevo Trend'e göre Almanya'da internet üzerinden gerçekleştirilen tatil aramalarında büyük artış yaşandı fakat bu rakam rezervasyon rakamlarına yansımadı.
