Rusya ile ilişkilerin düzelmesinin ardından ikili temaslarını sürdüren Kültür ve Turizm Bakanlığı, Rusya’dan Türkiye’ye daha fazla turist çekmek için yeni bir hamle yaptı. Habertürk'ten Aykut Yılmaz'ın haberine göre, Bakanlık yetkilileri, Rusya’daki muadil kurum olan Rusya Federal Turizm Ajansı ile toplantı yaptı. Moskova’da gerçekleşen toplantıda iki ülkenin de turizm ilişkilerinin artırılmasına yönelik taleplerde bulunduğu öğrenildi.
Toplantıda Rusya daha fazla Türk vatandaşının ülkelerini ziyaret etmesini talep etti. Rusya’nın bu talebine Türk yetkililerin, Türk vatandaşlarına uygulanan vizenin geçen yıl olduğu gibi kaldırılması durumunda Türk turist sayısının artacağını belirttiği öğrenildi.
‘ÖZEL SEKTÖR DE İŞİN İÇİNDE OLMALI’
Toplantıda Türkiye ise büyük Rus şirketlerinin çalışanlarının Türkiye’de tatil yapmalarının sağlanmasını talep etti. Habertürk’ün sorularını yanıtlayan Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilileri, şöyle konuştu:
“Rusya’da çok büyük şirketler var. Bu şirketlerde yüz binlerce kişi çalışıyor. Bakanlık olarak bunların Türkiye’de tatil yapmasını sağlayabilir miyiz diye düşündük. Bu teklifi kendilerine götürdük. Onlar da teklifi araştıracaklarını, değerlendireceklerini söylediler. İlk defa götürdüğümüz bir teklifti. Onların da çalışması gerekiyor. Tarih kesinleşmedi ama Türkiye’de ocak ayında bir toplantı yapacağız. Bu toplantının gündemine de tekrar bu meseleyi getireceğiz. Bunun gerçekleşmesi için iki ülkenin masaya oturup anlaşması gerekiyor. Bu anlaşmanın içerisinde özel sektörün de olması gerekiyor. Özel sektöre verilecek kolaylıklar. Bunu ekonomik değer haline getirmemiz gerekiyor ancak daha o noktada değiliz. Biz bunu fikir olarak sunduk. Bir dahaki toplantımızda da bu fikre yönelik reaksiyon bekliyoruz.”
İlgili Haberler

Azerbaycan'dan Türk turist atağı
2002 yılında ilk kez Kültür ve Turizm Bakanlığı’nı kuran Azerbaycan Türkiye, Rusya ve İran’ı hedef ülke olarak belirledi.

Türkiye’ye en çok ziyaretçi Rusya'dan geldi
Kültür ve Turizm Bakanlığı 2024 yılının Ağustos ayına ve ilk 8 aylık döneme ilişkin ziyaretçi verilerini açıkladı.

Ömer Arısoy: "Vize konusunda kolaylık bekliyoruz"
Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Ömer Arısoy, Rusya'dan gelecek ziyaretçi sayılarımızın 2018'de bütün tarihleri yenileyeceğine, bütün rekorların üzerine çıkacağına inanıyorum.

Turizmciler Rusya’daki dev “Türkiye Festivali”ne hazırlanıyor
Turizm sektör temsilcileri, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğini alarak Türkiye’nin ana pazarlarından Rusya Federasyonu’nda önemli bir projeye imza atmaya hazırlanıyor.

Turizm Bakanlığı Rusya’daki iddiaları yalanladı
Ardahan merkeze bağlı Karagöl ilçesinde inşaat kazısında bulunan ve Rus generale ait olduğu değerlendirilen cesetle ilgili tartışmalar sürerken Kültür ve Turizm Bakanlığı, Rus medyasında çıkan…

Ahmet Ali Temurci: “Bütçemizi artırarak tanıtımlara devam edeceğiz”
Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Ali Temurci, Rusya ve Ukrayna pazarları hakkında Tourism Today’e açıklamalarda bulundu.
