Turizm Haberleri
TT29 Eylül 2026 Salı
TT29 Eylül 2026 Salı
Tourism Today haber arşivi 2017

Rusya turizm piyasasında canlanma yaşanıyor

1 dk okuma

Gazetem.ru'da yer alan habere göre; turizm sorunlarına ve eğilimlerine ilişkin konferansta konuşan Lomidze, Rusya’nın turizm piyasasında taleplerin canlandığını, her şeyden önce yurtdışı turizm sektöründe taleplerin önemli ölçüde arttığını söyledi.

Lomidze, şöyle devam etti: “Bu alan çok önemli, çünkü 2017 yılının Ocak ayında tespit edilen sonuçları önceki yıllara karşılaştırılacak olursa eğilim çok değişti. Şimdi ise tüketicilerin tatil imkanlarına ve turlara artan talebi görüyoruz.

İç turizm sektöründe de canlanma söz konusu. Ancak bu alanda eğilim farklı. Geçen yıl talep son derecede yüksekti, şimdi ise talebin artışı %10-15 seviyesinde yani olağandışı değil“.

Lomidze, insanların kendi geleceğinden daha emin olduğunu, Ruble kuru sayesinde yaz tatilini, özellikle de erken rezervasyon üzerinde daha rahat planlayabildiklerini dile getirdi. Bunun yanı sıra Lomidze, Rusya’ya gelen yabancı turistlerin belli düzeyde arttığını da kaydetti.

KategoriDünya
EtiketlerRusya
Bu haberi paylaş

İlgili Haberler

Tourism Today haber arşivi 2017
Dünya

5 ülkeye daha vize yasağı getirildi

Donalp Trump'un nüfusunun çoğunluğu Müslüman olan 7 ülkenin vatandaşlarına ABD'ye seyahat yasağı getirmesinin ardından, Kuveyt'de 5 ülkeye vize yasağı koydu.

Tourism Today haber arşivi 2017
Dünya

Turistleri taşıyan gemi battı

Malezya'da batan turist gemisinde 23 Çinli turist ve 2 mürettebatın kurtarıldığı ancak 6 kişinin kayıp olduğu ifade edildi.

Tourism Today haber arşivi 2017
Dünya

Turist sayısında yüzde 18 artış bekleniyor

Rusya'nın yabancı turistler için cazibesi giderek artıyor. Intourist şirketi Genel Müdürü Leonid Marmer, Rusya’da bu sene yabancı turist sayısında 2016’ya göre yüzde 15-18 artış beklendiğini açıkladı.