Rusya Tarım Ürünleri Denetimi Kurumu Rosselhoznadzor, Mısır menşeli yaş sebze ve meyve ürünlerine geçen hafta koyduğu yasağı kaldırdı.
Bu kararın, Mısır hükümetinin Rusya'dan buğday ithalatına ilişkin bazı sınırlamaları kaldırmasından hemen sonra ilan edilmesi dikkati çekti.
Mısır ürünlerine ithalat yasağının sadece patates için yürürlükte kalacağı açıklandı.
Geçen hafta Mısır sebze-meyve ürünlerine yasak konması, Moskova'da "Bunları ikame edebilmek için Türk ürünlerine yasak daha hızlı kalkacak. Daha önce yılk sonundan önce kalkmaz deniyordu ama şimdi 1 Kasım itibarı ile Türk ürünlerine kapı açılacak" haber ve yorumlarını arttırmıştı.
"CHARTER DA BAŞLIYOR"
Diğer yandan, Mısır'a charter uçuş yasağının da ekim ayından itibaren "kademeli olarak" başlatılacağı haberleri medyada yer almaya başladı. Ancak bazı haberlerde, hala yeterli güvenlik garantisi olmadığı için Rusya güvenlik makamlarının charter uçuşlarının başlamasına karşı çıktığı vurgulanıyor.
Türkiye'de deniz sezonunun kapanması ve Mısır'da yoğun olarak başlamasıyla eş zamanlı olarak bu konunun gündemde olması da dikkat çeken bir başka nokta.
İlgili Haberler

Ukrayna'ya vizesiz Avrupa yolu açılıyor
Avrupa Parlamentosu Sivil Özgürlükler, Adalet ve İçişleri Komitesi, Ukrayna vatandaşlarına Avrupa Birliği seyahatlerinde vizesiz rejim uygulamasına destek verdi

Rusların yüzde 45'i bu yıl tatil yapamadı
Rusya Kamuoyu Araştırma Şirketi'nin (VTsIOM) yaptığı çalışmaya göre Rusya halkının yüzde 45’i bu yıl tatil yapamadı.

Rosturizm: "Mısır ve Türkiye'ye turist akışının eski düzeyine ulaşması zor"
Rusya Federal Turizm Ajansı (Rosturizm) Başkan Yardımcısı Aleksey Konyuşkov, Türkiye ve Mısır'ın turizm merkezlerine giden Rus turist sayısının eski düzeyine ulaşmasının zor olduğunu bildirdi.

Çin'den yurtdışına 600 milyon turist çıkacak
Yurtdışına çıkan Çinli turist sayısının 5 yıl içinde 600 milyona ulaşması bekleniyor.

Hac ve umre için vizeye 530 dolar ek harç geliyor
Suudi Arabistan’da Harem şehirleri olan Mekke-i Mükerreme ve Medine-i Münevvere’ye ikinci defa hac veya umre ziyareti için gelenlerden ilave 2 bin riyal (530 dolar) harç alınacak.

İspanya, Rusya pazarında umduğunu bulamadı
2016 yılında İspanya’ya gelen turist sayısı artmaya devam ediyor. Ülke 8 ayda 52 milyon turist sayısını aştı.
