Endonezya Ulusal Afet Yönetim Ajansı (BNPB), geçtiğimiz hafta Bali Adası’nda bulunan Mount Agung Yanardağı'nın yeniden duman ve kül püskürtmeye başladığını duyurmuştu. Tekrar aktif hale gelen Agung Yanardağı'nın 4 bin metre yüksekliğe kül püskürttüğü belirtildi. Bali Adası'nın ana havaalanı çalışmaya devam ederken, bazı havayolu şirketleri volkanik küllerin uçak motorlarına zarar verebileceğinden dolayı uçuşları iptal etti.
BNPB tarafından yapılan açıklamada, Agung Yanardağı çevresi hariç turizmin Bali’de güvenle yapılabileceği belirtildi. Yetkililer, yanardağ çevresinde risk altında bulunan 7,5 kilometrelik alanda yaşayanların tahliye edilmesi yönünde çağrıda bulundu. Ada’daki kirli hava nedeniyle, görevliler tarafından vatandaşlara maske dağıtıldığı belirtildi.
Geçtiğimiz aylarda yanardağın faaliyete geçmesinin ardından alarm en üst seviyeye çıkarılmış ve büyük bir patlama riskine karşılık da bölgeden yaklaşık 130 bin kişi tahliye edilmişti. Ülkenin en çok turist alan bölgesi Bali Adası'ndaki Agung Yanardağı en son 1963'te patlamış, olayda yaklaşık bin 100 kişi hayatını kaybetmişti.
İlgili Haberler

Otel yangını nedeniyle 1 günlük yas ilan edildi
Gürcistan’ın Batum kentinde otelde çıkan ve 12 kişinin hayatını kaybettiği yangın nedeniyle 1 günlük yas ilan edildi.

Otelde dehşet anları:12 ölü,10 yaralı
Gürcistan'ın Acara Özerk Cumhuriyeti'nin Batum kentinde bulunan Leogrand Hotel'de meydana gelen yangında aralarında Türklerin de bulunduğu 12 kişi yaşamını yitirirken, 10 kişi de yaralandı.

Suudi Arabistan’da turizm reformu
Toplu tutuklamaların yanında, art arda reformlara sahne olan Suudi Arabistan gelecek yıldan itibaren yabancılara turist vizesi vermeye başlayacak.

Bu köye taşınanlara 70 bin dolar ödeme yapılacak
İsviçre’de nüfusu hızla azalan fakat kartpostal güzelliğinde olan bir dağ köyüne taşınan ailelere yerel yönetim 70 bin dolar (275 bin lira) ödeme yapacak.

Schengen giriş çıkışlarına yeni kontrol sistemi getiriliyor
Avrupa Konseyi Schengen sınırlarında denetimi arttırmak amacıyla serbest dolaşım bölgesini ziyaret eden üçüncü ülke vatandaşlarının giriş - çıkış bilgilerini elektronik ortamda kayıt altına alan…

Kırım'da tatil yapmak isteyen Ruslardan ek vergi alınacak
Rusya'da yurt içinde tatil yapmak isteyen Rus vatandaşlarından ek vergi alınmasıyla ilgili yasa tasarısı kabul edildi.
