Perdios, "Kıbrıs, iklim, misafirperverlik gibi rekabet avantajlarına, güneş ve denizin ötesinde sunulabilir deneyim bolluğuna yatırım yapmalı" diye konuştu.
Önümüzdeki birkaç ay içinde bir strateji oluşturmak amacıyla tüm paydaşların görüşlerini toplamak için bir tur başlattığını sözlerine ekledi.
Bakanlığı için önemli bir hedefin, adaya gelen turistlerdeki artışla birlikte aynı zamanda da piyasaları belirleyecek ‘kaliteli turistlere’ odaklanmak olduğunu kaydetti.
Mevsimsel ve bağlantı ile ilgili konuların Bakanlığı için çok önemli olduğunu ve iyileşme için büyük bir olanak bulunduğunu söyleyen Perdios, Kıbrıs’ın, Orta Doğu ve Kuzey Afrika gibi henüz turist akını olmayan pek çok ülkeye yakın olduğuna dikkat çekti.
Turizm Bakanı Yardımcısı Perdios, farklı pazarlar için farklı hedeflemeler yapılması gerektiğini söyleyerek bütün müşterilerin aynı şeyleri duymak istemediği görüşünü dile getirdi. Kumarhane resort ve marina gibi projelerin turizm alanında yatırımcı çekmeye yardımcı olabileceğini söyledi.
İlgili Haberler

Merkez Bankası yurt dışına yapılan para transferlerini sıkı takibe alıyor
Rusya Merkez Bankası, vatandaşların yurt dışına yaptıkları para transferlerine yönelik "yakın ve sıkı takip" başlatmaya hazırlanıyor.

Otel saldırısında ölenlerin sayısı 15'e yükseldi
Kenya'da terör örgütü El-Şebab militanlarının bir otele düzenlediği saldırıda biri ABD vatandaşı 15 kişi hayatını kaybetti.

"Rusya'da hem yerliye hem yabancıya yurtdışı çıkış harcı getirilsin" önerisi
Rusya'da "milli turizmi" ihya etmek için yeni bir proje ortaya atıldı: İş dünyasında "yurtseverliğin gelişimini" savunan girişimciler birliği AVANTİ, vatandaşlardan ve yabancılardan ülkeden…

Dünyada turist sayısı hızla artıyor
Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü’nün (UNWTO) son yayımlanan Turizm Barometresi’ne göre, dünyayı gezen turist sayısı, 2018’de öngörülenden iki yıl önce 1,4 milyar kişiye ulaştı.

Dünyaca ünlü turizm merkezini 5 bin asker koruyacak
İsviçre'nin ünlü kayak merkezi Davos’ta bugün başlayan 49. Dünya Ekonomik Forum toplantıları için İsviçre silahlı kuvvetleri 24 saat boyunca 5 bin askerle nöbet tutacak.

Türk konsolosluğu'nda şüpheli paket alarmı!
Avustralya'nın, Melbourne kentindeki yabancı konsolosluklarda 'birden fazla şüpheli paket' nedeniyle polis alarma geçti.
