Turizm Haberleri
TT29 Eylül 2026 Salı
TT29 Eylül 2026 Salı
Tourism Today haber arşivi 2016

UNWTO'dan hükümetlere işbirliği çağrısı

2 dk okuma

Londra’da düzenlenen World Travel Market (WTM) fuarının ardından, İngiliz Travel Weekly haber portalı tarafından Seyahat Kriz Yönetimi Zirvesi düzenlendi. Zirvede, hükümetlere ve küresel seyahat sektörüne, sektörü bekleyen krizlere hazırlanmak ve bunların etkilerini azaltmak için yakın iş birliği yapmak çağrısı yapıldı.

150’den fazla sektör temsilcisinin katıldığı Londra’daki zirvede, krizlere ilişkin sorunlar ve alınacak tedbirler tartışıldı. UNWTO Genel Sekreteri Taleb Rifai, zirvede gerçekleştirdiği konuşmada, UNWTO’nun kriz yönetimine dair yeni ilkeler yayımladığını ve bu ilkelerin turizm birliklerine, şirketlere ve kamu kuruluşlarına, krizlere hazırlıklı olabilmek için yardımcı olacağını ifade etti.

MEDYA VE ULUSLARARASI ALANDA İŞ BİRLİĞİ

‘’Kendimizi krizlere karşı hazırlamalı ve plan yapmalıyız. Hiçbir şeyi şansa bırakamayız.’’ diyen Rifai, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

‘’Hükümetler, kriz yönetimi ve krizin etkilerini azaltma konusunda plan yapmalı. Her krizle başa çıkmanın yolu 3 şeye bağlı: Algı, iletişim ve hazırlık. Bu yolda, mutlaka medya ile birlikte çalışmalı ve kesinlikle uluslararası iş birliklerine gitmeliyiz.

UNWTO olarak, sektörün tüm temsilcilerini içerisine alacak bir çalışma grubu oluşturma kararı aldık. Tüm sektör paydaşlarını gücümüzü bölmek yerine bizimle birlikte çalışmaya davet ediyorum.’’

‘’HÜKÜMETLER SEYAHAT UYARI VE YASAKLARI KONUSUNDA AKILLICA DAVRANMALI’’

Pek çok hükümetin ‘hayati’ sektör ve tesislere dönük kriz yönetimi planı olduğunu, ancak seyahat sektörünün bunun bir parçası olmadığını ifade eden Rifai, önemli bir çağrıda da bulundu:

‘’Hükümetler, başka ülkelerde yaşanan sorunların ardından yaptıkları seyahat uyarı ve yasakları konusunda daha akıllıca davranmalı. Terörist gruplar, seyahat sektörünün ülke ekonomilerine olan büyük katkısını bildiğinden, bu durumdan faydalanmak konusunda ustalaştılar.’’

''UYARI VE YASAKLAR TERÖRİSTLERİN İŞİNE YARAMAYA BAŞLADI''

Rifai, ‘’ İşte tam da bu yüzden, seyahat uyarı ve yasakları konusunda daha uygun bakış açıları yaratmak zorundayız. Çünkü bu durum artık sektöre ve ülkelere fayda sağlamaktan çok teröristlerin işine yaramaya başladı. Uyarı ve yasaklar amacının dışına çıkarak adeta teşvik edici bir rol oynar hale geldi. Bu yüzden bu alanda çok dikkatli adımlar atmalı ve yeni yöntemler geliştirmeliyiz.’’ ifadelerini kullandı. (turizm güncel)

KategoriDünya
Bu haberi paylaş

İlgili Haberler

Tourism Today haber arşivi 2016
Dünya

Almanların seyahat harcaması 2016'da büyüdü

Almanların yurtdışı seyahatler için yaptıkları harcamalar yüzde 4 dolayında arttı. İspanya, Almanların en fazla seyahat harcaması yaptığı ülkeler arasında ilk sırada...

Tourism Today haber arşivi 2016
Dünya

Avrupa'ya vizesiz seyahat edenler dikkat!

AB, Avrupa'ya vizesiz seyahat edenlere internet üzerinden başvuru zorunluluğu getirmeye hazırlanıyor. Vize serbestisi sağlanması durumunda, yeni uygulama Türkiye'yi de etkileyecek.

Tourism Today haber arşivi 2016
Dünya

Kanada'dan vize uyarısı!

Kanada, 1 Aralık tarihinden itibaren vize uygulamasını kaldıracağı Meksika'yı 'aşırı göç dalgası' ihtimaline karşı uyardı.