Yaşana depremle korkulu günler yaşayan Yunan adaları şimdi de yaşanan sel ile gündemde. Şiddetli yağış, popüler turizm merkezlerine ev sahipliği yapan adalarda sele neden oldu. Yetkililer, okulların kapatılmasına ve acil durum araçları haricinde trafiğin yasaklanmasına karar verdi. Ada sakinlerinin cep telefonlarına uyarı mesajları gönderilerek evlerinde kalmaları istendi.
Selden en fazla etkilenen Paros adasındaki Parikia ve Naousa kasabalarında sel suları araçları sürükledi. Adada itfaiye ekipleri fırtınada mahsur kalan 13 kişiye yardım sağlandığını ve yaralanan ya da kaybolan kimse olmadığı açıklandı. Paros Belediye Başkanı Costas Bizas, "Yollar hasar gördü ve sokakları temizleyebilmek için daha fazla iş makinesine ihtiyacımız var" ifadelerini kullandı. Felaketin iki saat içerisinde gerçekleştiğini söyleyen Bizas, sel sularının yaklaşık 40 aracı sürüklediğini açıkladı.
Selin daha az şiddetli olduğu Mikonos’ta sel sularını tahliye etmek için iş makineleri kullanıldı. Mikonos Belediye Başkanı Christos Veronis, adada acil durum ilan edildiğini açıkladı. Kıyıya yakın dükkanlar sular altında kalırken, tekneler karaya vurdu. Olumsuz hava şartları ve seller nedeniyle Mikonos ve Paros adalarının yanı sıra Sire ile Türkiye’ye yakın Sömbeki, Kelemez ve İstanköy adalarında da okullarda eğitime ara verildi.
Olumsuz hava şartları bugün Sakız, Sisam ve Girit adalarında etkili olmaya devam etti. Yunanistan medyasında yer alan haberlere göre yağışlar nedeniyle yollar sular altında kaldı, araçlar sürüklendi ve çok sayıda mülk zarar gördü. Bölgede ağır hava şartlarının etkili olmaya devam edeceği bildirilirken şimdiye kadar can kaybı bildirilmedi.
İlgili Haberler

Accor’un dünyanın en büyük yelkenli yatı rezervasyon almaya başladı
Dünya konaklama devi Accor ve Chantiers de l'Atlantique işbirliğinde hayata geçirilen dünyanın en büyük yelkenli yatı olarak gösterilen Orient Express Corinthian, 2026 yılını Haziran ayında açık…

Mısır piramitlerinin altında piramitlerden 10 kat daha büyük bir yapı keşfedildi
İtalyan araştırmacıların Kahire’deki Giza Piramitleri’nin altında piramitlerden 10 kat daha büyük olduğu öne sürülen geniş bir yer altı yapısı keşfettikleri açıklandı.

Trump, otellerdeki iş gücü ihtiyacı için gerekli olan düzensiz göçmenlere dokunmayacak
ABD Başkanı Donald Trump, yönetimde şeffaflık yaklaşımı çerçevesinde basına açık olarak gerçekleştirdiği kabine toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Balıklar turistlere saldırdı, tatil köyü kapatıldı
Balık saldırılarındaki artış, Brezilya'nın Bonito kentindeki önemli bir turizm merkezi olan Praia da Figueira'yı kısmen kapattı.

İşte, dünyanın en mutlu ülkesi!
Finlandiya, yıllık ‘Dünya Mutluluk Raporu'nda üst üste 8’inci kez dünyanın en mutlu ülkesi oldu.

İtalyan kasabasında evler restore edilmesi şartıyla 1 Euro’ya satışa çıktı
İtalya’da bir kasabadaki tarihi evler, kahve parasına satışa çıktı. İtalya'nın Abruzzo bölgesindeki Penne kasabasında nüfus azalmasını durdurmak için terk edilmiş evler bir euroya satılıyor.

