Yunanistan yılın ilk yarısında 5 milyon 937 bin 643 turist sayısına ulaştı. Yunanistan Turizm Bakanlığı verilerine göre bu rakam geçen yıla oranla yüzde 4.4 artış olduğunu gösteriyor. Artışın bu şekilde devam etmesi halinde Yunanistan'ın yıl sonuna kadar ağırlayacağı turist sayısının 27 milyonu bulması öngörülüyor. Yunanistan'a en çok turist gelen aylar olan Tenmmuz ve Ağustos aylarındaki artış ise yaklaşık yüzde 10.
Öte yandan Yunanistan Turizm Bakanı Elena Kundura bu yılki turist sayısında yüzde 4, turizmden elde edilen gelirde ise yüzde 5 artış yaşandığını açıkladı.
Yunanistan'da en büyük artış yaşanması beklenen destinasyonlar şöyle: Mikonos, Girit, Rodos, Santorini, Kerkira, Kalamata, Aktio, Preveza, Lafkada ve Skiathos.
İlgili Haberler

Dünya turizmini Çinliler sırtlayacak
Uluslararası turizmi Çinliler ayakta tutacak. 10 yıl sonra Çinli turistler seyahat ettikleri ülkelere senede çeyrek trilyon dolardan fazla para bırakacak.

Silahların gölgesinde tatil...
Yaşadığı terör saldırıları ile sarsılan ve OHAL’in sürdüğü Fransa’da güvenlik üst düzeyde.

Uzay turizmi 2017'de başlıyor
İşadamı Richard Branson'ın şirketi Virgin Galactic, dünyanın ilk uzay turistlerini taşımak için federal havacılık dairesinden gerekli lisansı aldı.

Rusya'da 1 milyona yakın kişinin yurtdışına çıkışı yasaklandı
Rusya Federal İcra Servisi (FSSP), borçları sebebiyle ülkeden çıkamayan Rus vatandaşlarının sayısının 1 milyona ulaştığını bildirdi.

Turist konvoyuna saldırdılar
Afganistan’da ordu birliklerinin eşlik ettiği turist konvoyuna gerçekleştirilen saldırıda en az 6 kişi yaralandı.

Terkedilmiş havalimanı 7 milyar euroluk yatırımla tatil köyü olacak
Yunanistan'ın başkenti Atina'da sahil kenarında bulunan, terk edilmiş ve şu anda geçici sığınmacı kampı olarak kullanılan Hellinikon Havalimanı'nın, 7 milyar euroluk yatırımla Avrupa'nın en büyük…
