Kırklareli’nin Demirköy ilçesine bağlı İğneada beldesinde 5 Eylül 2023'te kuvvetli yağış sebebiyle Sisli Vadi'deki turistik bungalov evlerin olduğu bölgede sel meydana geldi. Selde bungalov evlerde tatil yapan doktor Selman Bağışlar ve eşi Mihriban Bağışlar, Suna Duman, emekli öğretmen Raile Şimşek, eşi Ahmet Baki Şimşek ile tesis müdürü Ümit Solmaz hayatını kaybetti.
Tutuklanan işletme sahibi Bülent B.’nin de aralarında bulunduğu 4 şüpheli için Kırklareli 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde ilk duruşma görüldü. Duruşmaya, "Bilinçli taksirle ölüme ve yaralanmaya sebep olma" suçundan 3 yıldan 22 yıl 6 aya kadar hapis cezası istemiyle yargılanan tutuklu sanık Bülent B., tutuksuz sanık Büşra G. ile müştekiler Hüseyin Duman, Merve Sude Yaşa, Kadir Yaşa, Safiye Yaşa, Mehmet Han Yaşa, Emine Solmaz, Yasemin Demir, Çiçek Dinç ve Nermin Akbıyık ile taraf avukatları katıldı.
Tutuksuz sanık Cenan A., Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya katılırken tutuksuz sanık Sevcan U. duruşmaya katılmadı. Kimlik kontrolü ile başlayan duruşmada müştekiler mahkeme heyetinin reddi ile reddi hakim ve davanın nakli talebinde bulunurken avukatların taleplere ilişkin görüşleri alındı. Daha sonra duruşmaya ara verildi. Verilen aranın adından reddi hakim talepleri reddedildi.
Tutuklu sanık Bülent B. savunma yaptı. Bülent B. savunmasında 2014 yılından babası ile kurdukları şirket ile araziyi satın aldıklarını ifade etti. Turistlik tesis kurmak için 18 yapı inşa ettiklerini söyledi. Bülent B. savunmasında, “Ben de orada olsaydım hayatımı kaybedecektim. Sel sabaha doğru oldu, bana herhangi bir şey söylenmedi. Valiliğin sel uyarısından da haberdar değilim. Eğer cami veya jandarma megafonu ile anons yapılsaydı daha dikkat çekerdi. Daha önce böyle uyarılar yapılmış ama böyle sel olmamıştı” dedi.
Yıkım kararına ilişkin savunma yapan Bülent B., bildirgenin kendisine ulaşmadığını ve konaklamaların bilgisi dışında aldığını aktardı.
Meydana gelen selde herkesin kurtulacağını belirten Bülent B., "Kuzu bile su birikintisinden kurtulurdu" diye savunma yaptı.
Savunmasının üzerine selde kızı ve damadını kaybeden Safiye Yaşa, "Benim çocuğum kuzu mu hadsiz?" şeklinde tepki gösterdi. Tepkinin üzerine Yaşa, rahatsızlık geçirdi. Haber verilmesi üzerine 112 Acil Sağlık ekipleri adliyeye geldi. Belirli süre duruşmaya ara verildi. Aranın ardından tutuksuz sanık Büşra G. ile Cenan A., Bülent B.'nin akrabalığı nedeniyle şirketi kısa süreliğine kendisine devrettiğini iddia etti.
Selde yaralı olarak kutulan Hüseyin Duman ise bungalovların devrilmesi ile etrafa savrulduklarını ifade ederek, “Bir gece önce tanıştığımız ve yan bungalovda kalan çifte seslendim. Sesimi duyuramayınca yüzerek onların olduğu eve gittim ve uyandırdım. Onlar bulundukları yerden kaçmaya çalıştılar ancak suyun debisi yükselince sulara kapılarak gözden kayboldular. Bizim de kaçma ihtimalimiz yoktu. Çocukları alıp bungalovun ikinci katına çıktık. Su evin ikinci katında olmamıza rağmen boğazımıza kadar yükselmişti. Bungalov devrildi hepimiz ayrı yere savrulduk. Hepimiz akıntıya kapıldık” dedi.
Selde kızı ve damadı hayatını kaybeden Safiye Yaşa da sanıkların en ağır ceza alması gerektiğini belirtip bu davanın örnek olmasını isteyerek "Başka bir kimsenin canı yanmasın" diye konuştu. Müşteki ve sanık avukatları arasında çıkan tartışmayla mahkemeye ara verildi. Aranın ardından 8 tanık dinlendi. Zaman zaman gergin geçen duruşma tam 14 saat sürdü.
Cumhuriyet savcısı mütalaasında, sanık Bülent B.'nin tutuklu halinin devamını, diğer sanıkların adli kontrol şartı ile tutuksuz yargılanmalarına devam edilmesini talep etti.
Mahkeme heyeti sanığın tutukluluk haline devamına, diğer sanıklar hakkında uygulanan adli kontrol hükümlerinin kaldırılıp tutuksuz yargılanmalarına karar verirken mahkeme ileri tarihe ertelendi.
İlgili Haberler

Camelot Maritime çalışanlarının %40’ı kadınlardan oluşuyor
Kadınlara yönelik eşitlikçi uygulamaları ile denizcilik sektöründe dikkat çeken Camelot Maritime’ın çalışanlarının %40’ı kadınlardan oluşuyor.

Bakan Ersoy: “Antalya’ya bu yıl 17 milyondan fazla ziyaretçi bekliyoruz”
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Antalya’nın turizmde geçen yıl rekor sayıda turist aldığını ve Türkiye’nin rekor sayıda gelir elde ettiğini hatırlatarak, “Birinci bölge, Akdeniz…

ATSO Başkanı Ali Bahar: “Rekorlarla dolu bir sezon yaşayacağız”
2024 yılının başarılı bir sezona işaret ettiğini kaydeden Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Ali Bahar, “Antalya’nın güçlü performansını, 2024 sezonunda sürdüreceğini öngörebiliriz.

World Travel Awards, Avrupa ve Türkiye’nin en iyilerini açıkladı
World Travel Awards’ün Avrupa Galası Berlin’de gerçekleştirildi. Gecede Avrupa’nın ve Türkiye’nin en iyi seyahat markaları ödüllerini teslim aldı. İşte gecede Türkiye’den ödül alan seyahat markaları:

Corendon, Alman Tenis Federasyonu’nun seyahat partneri oldu
Corendon Tennis Club Kemer projesi ile Türkiye’deki tenis sporuna yeni bir soluk getirmeyi hedefleyen Corendon Turizm Grubu, Alman Tenis Federasyonu ile yeni iş birliğine imza attı.

Türkiye’nin 2024 yılı hedefi 7 milyon Alman turist
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, Türkiye'nin bu yıl 60 milyon ziyaretçi ve 60 milyar dolar turizm gelir hedefi olduğunu belirterek, "2024'te Almanya bazında 7 milyon (turist) sayısını geçmeyi…

