Turizm Haberleri
TT29 Eylül 2026 Salı
TT29 Eylül 2026 Salı
Tourism Today haber arşivi 2016

AB ülkelerine 3 ay vizesiz seyahat edilebilecek

1 dk okuma

Mogherini, tüm kriterlerin yerine getirilmesi durumunda AB Komisyonu'nun Türk vatandaşları için vize muafiyeti yönünde tavsiye kararı alacağını söyledi.

''DİĞER ÜLKELERDE OLDUĞU GİBİ''

Türk yetkililerinin endişe etmesi için bir sebep olmadığını ifade eden Avrupa Birliği Dış Politika ve Güvenlik Yüksek Temsilcisi:

"Tüm kriterler yerine getirildiği takdirde AB Komisyonu vizesiz seyahat yönünde tavsiye kararı alacaktır. Geçmişte kriterleri yerine getiren diğer ülkelerde olduğu gibi" açıklamasında bulundu.

Türkiye'nin bu kriterleri tamamlamak için geçmiş haftalardaki gibi çalışmalarına devam etmesi gerektiğinin ve bunun çok önemli olduğunun kanısında olan Temsilci Mogherini, AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker'in "Türkiye için kriterlerde hafifletme yapılmayacaktır." şeklindeki ifadesini hatırlattı.

''KRİTERLERLER KARŞILANMAZ İSE KARARIMIZ OLUMSUZ OLACAK''

Mogherini, kriterlerinin karşılanmaması durumunda ise AB Komisyonu'nun vizelerin kaldırılması yönünde tavsiye kararı almayacağını söyledi.

4 MAYIS'TA KARARLAŞTIRILACAK

AB Komisyonu, vize muafiyetiyle ilgili üçüncü ve son raporunu 4 Mayıs'ta açıklayacak. Raporda Türkiye'nin kriterleri yerine getirdiği sonucuna varılırsa AB Komisyonu vizelerin kaldırılması için tavsiye kararı alacak. Ancak Türk vatandaşlarının Schengen üyesi ülkelere vizesiz seyahati, Avrupa Parlamentosu (AP) ve AB Konseyi'nin onayının ardından mümkün.

3 AY MUAFLIK

Vizelerin kaldırılmasıyla, Türk vatandaşları 90 güne kadar seyahatlerinde vizeden muaf olacak.

KategoriGüncel
Bu haberi paylaş

İlgili Haberler

Tourism Today haber arşivi 2016
Güncel

Rusya bir kez daha uyardı!

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, bir kez daha vatandaşlara Türkiye'ye gitmeyin çağrısında bulundu.

Tourism Today haber arşivi 2016
Güncel

Ruslar Mayıs tatilini evde geçirecek

Organize turlarla Türkiye'ye gelen turistlerin iki ülke arasında yaşanan krizden dolayı kesildiği Rusya'dan bireysel olarak gelecek turist umudunu mayıs ayı için azaltan bir gelişme yaşandı.