Alman Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel ile ikili ve heyetlerarası görüşmelerin ardından ortak bir basın toplantısı düzenleyen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Bizim önerimiz, şu anda Konya NATO Üssü’nü Alman heyetinin ziyaret etmesidir. Bununla başlamakta fayda var. İncirlik dahil biz hepsini bugün değerlendirdik. Şu an itibariyle İncirlik değil, Konya’daki NATO Üssü’ne ziyaret mümkün” dedi.
Gabriel: “İzin verilmemesi üzücü”
Türkiye ziyaretinde ilk durağı olan Dışişleri Bakanlığında mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu ile bir araya gelen Alman Bakan Gabriel, ortak basın toplantısında yaptığı açıklamada, “Konya üzerine konuştuk, bu olumlu bir gelişme. İncirlik de gündeme geldi. Alman tarafının bu konuyu sürekli bir çatışma konusu yapmak istemediğini anlattık. Şu anda bir ziyaretin mümkün olmadığını, iç siyaseten bunun mümkün olmadığını öğrendik. Ben buna üzüntü duydum. Diğer taraftan iç siyaseten belki bu yönde bir yaklaşım var. Biz bir parlamento ordusundan bahsediyoruz Alman ordusu dediğimiz zaman. Bu nedenle parlamenterlerin her zaman ziyaret edebilmesi gerekiyor. Bu kararın Türkiye ile Almanya arasındaki ilkesel ilişkilerle bir ilgisi yok. Birliklerin başka bir yere kaydırılması ilişkilerimizin kötüye gitmesi anlamına gelmez. Bu sorunu halledebilirsek, bu konu üzerinde çatışmazsak, Konya’da da birlikte bir çözüm bulduğumuz için de diğer hususlarla birlikte çalışma imkanı veriyor bize. Türkiye ile Almanya arasındaki o güzel dönemlere tekrar geri dönmek istediğimizi ifade ettim” dedi.
İlgili Haberler

Rusların Türkiye'de yaptığı harcama tutarı 4 ayda yüzde 135 arttı
Türkiye'ye gelen yabancı ziyaretçilere KDV iade hizmeti veren Global Blue Türkiye'nin Genel Müdürü Selim Şeyhun, Rusların Türkiye'de yaptığı harcama tutarının 4 ayda yüzde 135 arttığını söyledi.

Yurt dışından gelene vergi muafiyeti müjdesi!
Türkiye'ye kesin dönüş yapan vatandaşların, motorlu veya motorsuz özel nakil vasıtaları, kullanılmış ev eşyalarıyla engellilerin kullanımına mahsus eşyalar gümrük vergilerinden muaf olarak serbest…

Otel ekipmanları mağazası alev alev yandı
Antalya'nın Alanya ilçesinde otel ekipmanları mağazasında çıkan yangın kısa sürede 5 katlı binayı sardı. İtfaiye ekipleri yangını güçlükle kontrol aldı.

Türkiye ile Rusya, uçak krizini farklı bir boyuta taşıdı
Rus devlet savunma sanayi şirketi Rostec'in Üst Yöneticisi (CEO) Sergey Çemezov, Türkiye ile 5. nesil savaş uçağı üretimi konusunu görüştüklerini söyledi.

Turizm şoförlerinden, emniyet müdür yardımcısına şok
Turizm kenti Antalya’da, trafik kazalarını önlemek ve tedbirler almak amacıyla Antalya Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen toplantıya binlerce şoförden hiç kimse katılmadı.

Rusya iyi, Almanya ve İngiltere pazarları toparlanıyor
Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, Eskişehir Valiliği ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından şehit ve gazi aileleri adına organize edilen iftar programına katıldı.

