Turizm Bakanlığı'nın ABD'de yaptığı reklam ve tanıtım çalışmalarının etkili olduğunu vurgulayan Terzioğlu, ayrıca bazı Amerikalı tur operatörlerinin Türkiye'ye yöneldiklerine dikkat çekti. Terzioğlu, uluslararası kruvaziyer firmalarının da Türkiye'yi içine alan sefer sayılarını artırdıklarına işaret etti.
Amerikalı gezginler için Türkiye'nin her zaman popüler bir destinasyon olduğunu belirten Terzioğlu, başta Turizm Bakanlığı ve Washington Büyükelçiliği olmak üzere birçok kuruluşun Türkiye'nin turizm değerlerini tanıtmak üzere Amerika pazarında sürdürdükleri çalışmaların sonuç vermeye başladığını dile getirdi.
ABD'den Türkiye'ye geçen yıl yaklaşık 530 bin turistin geldiğini hatırlatan Tercioğlu, bu rakamın bu yıl 700 bine yaklaşacağını söyledi. Terzioğlu, "Türkiye Amerikalı gezginler için her zaman ilginç bir ülkedir. Bu potansiyeli daha fazla değerlendirmemiz lazım. Çünkü Avrupa ülkelerinde yaşanan bir takım siyasi ve toplumsal gerginlikler Amerikalı turistleri bu ülkelerden uzaklaştırıyor. Yeni Turizm Bakanımızla temas kuracağız ve bu konudaki tavsiyeleri kendilerine ileteceğiz" dedi.
Amerikalıların deniz, kum ve güneş turizminin yanısıra kültür ve sağlık turizmine büyük ilgi gösterdiklerini, Türkiye'nin bu bakımdan büyük bir potansiyele sahip olduğunu kaydeden Terzioğlu, İstanbul'dan ABD'ye yapılan uçuşlar elektronik cihaz yasağının kalkmasının da Amerikalı gezginlerin Türkiye'yi tercih etmelerini olumlu yönde etkilediğini hatırlattı.
İlgili Haberler

Turizm Bakanı Kurtulmuş, Antalya'da turizmcilerle buluşacak
Yeni Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, sektör temsilcileriyle Antalya'da bir araya gelecek.

Turizmde sürprizi Çinliler yaptı: yüzde 119 artış
Dünyada yapılan tax free satışlarının yüzde 40'ını oluşturan ve üstelik lüks ağırlıklı alışveriş yapan Çinlilerin bu yılın ilk 6 ayında Türkiye'de yaptığı alışveriş tutarı yüzde 119 yükseldi.

Yabancıya yapılan konut satışı arttı
Türkiye genelinde Haziran'da yapılan konut satışları hem geçen aya, hem de geçen yılın aynı dönemine göre düşüş gösterse de yabancıya yapılan konut satışı arttı.

Fettah Tamince: "Siyaset, turizme engel olmamalı"
Türkiye ile Almanya arasında yaşanan politik gerilimin turizm sektörüne yönelik etkilerini değerlendiren Rixos Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince, siyasetteki gelişmelerin turizmin…

Rus turistler, Yunanistan ve Türkiye turlarını iptal etmedi
20 Temmuz'da Ege Denizi’nde meydana gelen deprem sonrası Rus turistlerin Türkiye turlarını iptal etme konusu gündeme geldi.

Turizmcinin kurtuluş umudu Turizm Bakanı Kurtulmuş’ta
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un Kültür ve Turizm Bakanlığı’na getirilmesi, zor bir dönemden geçen ve sorunlarına acil çözüm bekleyen turizmcileri umutlandırdı.
