Turizm Haberleri
TT29 Eylül 2026 Salı
TT29 Eylül 2026 Salı
Tourism Today haber arşivi 2016

Ankara - Moskova hattındaki krize bugün son nokta koyulacak

1 dk okuma

St. Peterburg’ta yapılacak olan Putin-Erdoğan zirvesi ile kırgınlık dönemine sünger çekilip ilişkilerde “yeni hayata” adım atılması bekleniyor.

Zirvede, ilişkilerin normalleştirilmesi için atılması gereken adımlar ile, Suriye krizi başta olmak üzere uluslararası sorunlar masaya yatırılacak.

Charter seferlerine yeniden başlanması dahil, ikili sorunlarla ilgili zirveden olumlu karar ve açıklamalar çıkması bekleniyor.

Başkan Putin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı bugün St. Petersburg merkezine 30 km mesafedeki tarihi Konstantin Sarayı'nda ağırlayacak. G-7 zirvesine de ev sahipliği yapan saray, Rus liderin “kuzeyin başkenti” diye adlandırılan St. Petersburg’ta önemli misafirleriyle buluştuğu mekan olarak biliniyor.

Erdoğan bu sabah beraberinde Türk iş dünyasının temsilcileri ve gazetecilerin de bulunduğu bir heyetle St. Petersburg Pulkovo Havaalanı’na gelecek.

Resmi programa göre, iki lider saat 13.00'de baş başa görüşmeye başlayacak. Türkiye ile Rusya arasında şu anda yaz saati uygulaması nedeniyle saat farkı bulunmuyor. Görüşmenin başında iki liderin basına kısa bir açıklama yapmaları ve daha sonra kapalı kapılar ardında görüşmeye devam etmesi planlanıyor.

Bir saat olarak planlanan ikili görüşmenin ardından, saat 14.00'da heyetlerin de katılımıyla önce yemeğe geçilmesi, daha sonra resmi müzakerelere başlanması bekleniyor.

Taslak programa göre iki lider saat 16.00'da kameraların karşısına geçerek ortak basın toplantısı düzenleyecek.

İki liderin saat 17.00'de ise Rus ve Türk işadamları ile bir araya gelmesi öngörülüyor. Bu toplantıya davet edilen iş dünyası temsilcilerinin bizzat Cumhurbaşkanlığı tarafından tespit edildiği bildiriliyor.

Erdoğan ve beraberindeki heyetin akşam St. Petersburg’tan ayrılarak Türkiye’ye dönmesi planlanıyor. (Türk-Rus)

Bu haberi paylaş

İlgili Haberler

Tourism Today haber arşivi 2016
Güncel

Tarihi zirve başladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, özel uçak "TUR" ile 13.15'te Rusya'nın St. Petersburg kentine geldi.