Turizm Haberleri
TT29 Eylül 2026 Salı
TT29 Eylül 2026 Salı
Tourism Today haber arşivi 2018

Antalya’da siyasi parti ve adaylara “turizm” uyarısı

2 dk okuma

İl Güvenlik Kurulu, 24 Haziran'da yapılacak cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleri, seçim süreci, oy verme günü ve oyların sayımı ile güvenliği konularında alınacak tedbirler ve görevleriyle alakalı olarak Antalya Kültür Sanat Konferans Salonu'nda toplantı yapıldı. Vali Münir Karaloğlu başkanlığındaki toplantıya Başsavcı Ramazan Solmaz, ilçe kaymakamları, il ve ilçe emniyet müdürleri ve jandarma komutanları, ilgili birimlerin amirleri katıldı.

Bütün kurumlara uyarı
Toplantıda Vali Münir Karaloğlu, seçim süreciyle alakalı çeşitli uyarılarda bulundu. Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) kararları doğrultusunda seçimin huzur ve güven ortamında yapılmasını sağlamanın görevleri olduğunu kaydeden Vali Karaloğlu, bu seçimin daha öncekilere göre birçok ilkin yaşanacak olmasından dolayı önemli olduğunu anlattı.

Adaylara turizm şehri uyarısı
Antalya'nın bir turizm şehri olduğunun altını çizen Vali Karaloğlu, siyasi partiler ve adayları görüntü ve gürültü kirliliği yapmamaları ve turisti rahatsız etmeyecek şekilde kampanyalarını yürütmeleri gerektiği konusunda uyardı. Seçimin turizme herhangi bir olumsuz etkisinin olacağını kesinlikle düşünmediğini belirten Karaloğlu, “Ancak bu şehirde seçim kampanyası, propaganda yapan herkesin bu şehrin bir turizm şehri olduğu ve sezonun da tam ortasında seçim yapacağımızın bilinciyle seçim kampanyası ve propagandasını yürütmesi gerekir. Ne demeye çalışıyorum, arkadaşlar biz 24 Haziran'da belki günde 75 bin yabancının geldiği, 75 bin yabancının ayrıldığı, yani günde 150 bin insan hareketinin olduğu bir şehirde seçim kampanyası ve propagandası yürüteceğiz. Onun için bütün partilerimizin, bütün adaylarımızın bunu dikkate alarak seçim kampanyalarını yürütmesi lazım" dedi.

Görüntü ve gürültü kirliliği yapmayın
YSK'nın zaten bayrak, afiş, el ilanı, pankart gibi konularda aldığı kararlar olduğunu ifade eden Karaloğlu, “Ama Antalya'da bir kat daha buna dikkat etmemiz lazım. Özellikle partiler ve adaylarımızın çevreyi kirletmeme noktasında son derece duyarlı olmasını arzu ediyoruz. Bunu kamuoyundan, adaylar ve siyasi partilerimizden bekliyoruz. Yine görüntü kirliliği ve sesle, gürültü kirliliğiyle ilgili de çok dikkatli olmalarını arzu ediyoruz. Bu şehre tatile gelen insanlar dinlenmeye geliyor, bizim gürültümüzü dinlemeye gelmiyor. Onun için özellikle oteller bölgesinde, tatil lokasyonlarında propaganda yapanlar buna da son derece dikkat etmesi, kentin ekonomisi ve turizmi açısından da önemli olduğunu düşünüyorum. Bizim görevimiz siyasi partilerin özgür bir propaganda ortamında seçmene ulaşmasını, seçmenin de özgür iradesiyle oyunu gidip sandığa yansıtmasını sağlamaktır" dedi.

Bu haberi paylaş

İlgili Haberler

Tourism Today haber arşivi 2018
Güncel

Gençler turizm sektöründe çalışmak istiyor mu?

Online kariyer platformu toptalent.co, Türkiye’nin önde gelen 50 üniversitesinden 5130 genç yetenek üzerinden yaptığı araştırmada Türkiye’de en çok çalışılmak istenen iş alanlarını ortaya koydu.

Tourism Today haber arşivi 2018
Güncel

Hükümet, cari açık için turizme güveniyor

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Türkiye ekonomisinde cari açık ve enflasyon üzerine değerlendirmelerde bulundu. Şimşek, cari açık ile ilgili "Cari açık yüzde 4,4 civarındadır.

Tourism Today haber arşivi 2018
Güncel

1 milyon Çinli turist hedefi tutacak mı?

Çin'den Türkiye'ye 1 milyon turist hedefi için çalışmalar sürüyor. Ancak bütün Çin, Türkiye'ye gelmek istese dahil mevcut uçuş kapasitesiyle senede ancak 300 bin kişi gelebiliyor.

Tourism Today haber arşivi 2018
Güncel

Turist sayısı 40 milyonu aşacak

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Ömer Arısoy, Türkiye’nin bu yıl 40 milyondan fazla turiste ev sahipliği yapacağını söyledi.