Antalya'da dün akşam aniden bastıran ve yaklaşık 1 saat süren sağanak yağış hayatı adeta felç etti. Yolların göle döndüğü yağışta ise bir otelin bahçesine yıldırım düştü ve yangın çıktı. Yıldırımın düşme anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden perşembe günü iç batı bölgelerde gök gürültülü sağanak yağışların etkili olacağı belirtilmesinin ardından dün akşam 22.30 sıralarında Antalya'da sağanak yağış etkili oldu. Yaklaşık 1 saat süren yağmur ve fırtına hayatı olumsuz etkiledi. Şiddetli fırtına ile yağışa hazırlıksız yakalanan Antalyalılar kaçış noktası olarak otobüs durakları ya da apartman altlarını tercih etti.
Bazı iş yerleri yağışa eşlik eden şiddetli rüzgardan dolayı zarar gördü, vatandaşlar paniğe kapıldı. Bazı noktalarda da ağaçlar devrildi, park halindeki araçlar üzerlerine düşen ağaç ve eşyalardan dolayı zarar gördü. Bir otelin bahçesindeki ağaca düşen yıldırım ise yangına neden oldu. Yıldırımın düşme anı cep telefonu kamerasına yansıdı.
Kentte yağış gece saatlerinde yerini parçalı bulutlu havaya bırakırken, bugün ise güneşli seyrediyor.
İlgili Haberler

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nda üç genel müdür yardımcısı görevden alındı
Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. Karar ile birlikte bakan yardımcısı, büyükelçi, rektör ve üst kademe kamu yöneticiliklerine atamalar gerçekleştirildi.

Seyahat acentaları, belgesiz konaklama tesisleri ve konutları satamayacak
Seyahat Acentaları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, 26 Temmuz 2024 tarih ve 32613 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Antalya Havalimanı’ndaki sorunu çözün”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, uçuşların yavaşlaması nedeniyle Antalya Havalimanı’ndaki sorunun çözümü için bakanlara talimat verdiği iddia edildi.

Ukrayna donanmasına ait bomba yüklü Jetski, otelde paniğe neden oldu
İstanbul Çatalca Yalıköy Sahili’nde bulunan Ukrayna donanmasına ait jetski nedeniyle sahilde jandarma ekipleri tarafından geniş güvenlik önlemi alındı.

Schengen sorunu yaşayanlar, kolay vize alabilecekleri ya da vizesiz ülkelere yöneldi
Türkiye'den Avrupa Birliği ülkelerine seyahat etmek isteyenlerin Schengen vizesi başvurusunda randevuların geç tarihlere verilmesi ve vizelerin reddedilmesi nedeniyle vatandaşların tercihi Dubai…

Sururi Çorabatır sordu: “Turizm sektörünün vergi yükünü hiç hesapladınız mı?”
CHP Antalya Milletvekili Sururi Çorabatır, TBMM’de yaptığı konuşmada turizm sektörü üzerindeki vergi yüküne değindi.

