Turizm Haberleri
TT29 Eylül 2026 Salı
TT29 Eylül 2026 Salı
Tourism Today haber arşivi 2017

Antalya’daki turizm çalışanlarına konut müjdesi

2 dk okuma

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Şubat ayı meclis toplantısı, belediyenin meclis toplantı salonunda gerçekleştirildi.

“Hal sorunu”
Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ile Büyükşehir arasında Serik ilçesinde Yukarıkocayatak Mahallesi’nde 217 bin metrekarelik alanın mera vasfından çıkartılarak sosyal konut yapılmasını öngören bir protokolü imzaladıklarını kaydeden Türel, “Bu alanda iki proje yapılacak. Alanda toptancı hali yapılacak. Hal esnafımızla görüşeceğiz. Üç ilçemizin hali burada toplanacak. Kent merkezinde yer alan haldeki esnafımız da isterse buraya taşınacak. Onlarla oturup konuşacağız” dedi.

“Konut müjdesi”
Söz konusu alanda turizm emekçilerine ikin konut projesi yapılacağını dile getiren Türel, bölgedeki imar çalışmasında sona gelindiğini aktardı. Türel, “TOKİ vasıtasıyla turizm emekçesine işbirliğiyle ikinci konut imkanı söz konusu olacak. Taksitler bir aylık sigara parasını geçmemesi için görüşmeler sürüyor. Doğu çevre yolu için kamulaştırma yapmayı planlıyoruz. Kamulaştırma kolaylığı sağlamak için vatandaşlara burada yapılacak evlerle takas imkanı sunacağız. Burada tabi çıkacak olan konutlardan bizde bazı kamulaştırma noktalarında takas konusunu gündemin içine koyduk.”

'14 Şubat hediyesi sigarayı bırakmak olsun'
AK Parti Grup Sözcüsü Bahattin Bayraktar, Antalya’ya Türkiye’nin en ucuz teleferik tesisini kazandıran Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti. İnsanlardan birbirini sevmesini isteyen Bayraktar, " 9 Şubat Sigarayı Bırakma Günü’nde sigara içenlerin sigarayı bırakmasının ve sevdiklerine 14 Şubatta bunu hediye olarak vermesini istiyorum. Sigara içmeyenler ise, sigara içen bir kişinin sigarayı bırakması için yardımcı olsun" dedi. CHP sözcüsü Cansel Tuncer ise ikinci eğitim öğretim yılın ikinci yarısının hayırlı uğurlu olmasını dileyerek, teleferik tesisinin yapımında emeği geçenlere de teşekkür etti. MHP Grup Sözcüsü Selçuk Senirli, şehir içi toplu taşımada otobüs sahiplerinin ve şoförlerin 10 yıl Antalya’da ikamet etme şartının aranmasıyla ilgili sundukları önergeyi hatırlattı.

“Başbakan geliyor”
Tünektepe Teleferik Tesisi’nin 50 senelik hikayesi olduğunu hatırlatan Türel, 'Hikayesi benim 8 yaşıma kadar gidiyor. Hem yapım hem kullanım olarak Türkiye’nin en ucuzudur. Antalyalıların yoğun ilgisini gördük. Antalya’mızın bir hayali gerçekleşmiş oldu. 11 Şubat’ta Başbakanımız Binali Yıldırım’ın katılımıyla gerçekleşecek olan toplu açılışta, resmi açılışı gerçekleşecek. Bu hizmetleri kimin yaptığıyla ilgili tartışmaya gerek yok. Kim yaparsa yapsın. Antalya’ya kim hizmet ederse etsin sırtımızda taşımamız gerekir. Antalya’ya oda başkanı, belediye başkanı, milletvekili ve yeniden belediye başkanı olarak hizmet etmeye devam ediyorum. Ölünceye kadar da hizmet edene hakkını vermeye devam edeceğim” diye konuştu.

KategoriGüncel
EtiketlerAntalya
Bu haberi paylaş

İlgili Haberler

Tourism Today haber arşivi 2017
Güncel

Yabancı turist için güvenlik hamlesi

Turizmi canlandırmak için düğmeye basan Ankara, İngiltere ve Almanya ile güvenlik mutabakatına vardı. Arap dünyasının ünlü simaları da Türkiye’ye davet edilecek.

Tourism Today haber arşivi 2017
Güncel

İranlı turistler Türkiye’ye gelecek mi?

Gittikleri fuarlarla Türkiye’yi ve turizm zenginliklerimizi dünyanın farklı köşelerine tanıtan turizmcilerimiz bugün İran’da başlayan Tahran Otelcilik ve Turizm Fuarı’ndaki yerini aldı.