Türkiye'de yeme içme pazarında yaptığı satın almalarla adını duyuran Doğuş Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, Yunanistan'da tarihi bir bina satın aldı. Şahenk, Kanada'nın Atina'daki Büyükelçilik binasını bünyesine kattı. Şahenk, bina için 4.4 milyon dolar ödeyecek. Yaklaşık 5 bin metrekarelik bina, Yunanistan'ın tarihi mekanı Akropolis'e 3-4 kilometre uzaklıkta bulunuyor.
Sabah'tan Kerim Ülker'in haberine göre, daha önce de Avrupa'daki bazı varlıklarını vitrine koyan Kanada devleti, Londra'daki Büyükelçilik binasını da 2013'te 405 milyon dolara satmıştı. Dünyaca ünlü danışmanlık şirketi Colliers International'ın Yunanistan ve Sırbistan Genel Müdürü Ana Vukovic, Doğuş'un bu hamlesinin önemli olduğuna vurgu yaptı. Vukoviç, "Yunanistan pazarında yaprak kımıldamazken, bu satın alma oldukça önemli" dedi. Kanada hükümeti, Doğuş'un aldığı binadan geçen yıl mayıs ayında taşınmıştı.
ASTİR PALACE'A ORTAK
Doğuş, Yunanistan'a, 2013'te ülkenin en büyük marina zinciri MedMarinas'ın yüzde 51'ini bünyesine katarak girmiş ardından da Astir Palace'ı AGC Jermyn konsorsiyumuyla birlikte 400 milyon euroya satın almıştı.
KARADAĞ VE HIRVATİSTAN'DA LİMANI VAR
Hırvatistan 'ın en büyük marinası olan D-Marin Dalmacija ve D-Marin Borik'i alarak bu alandaki ilk küresel yatırımını yapan Şahenk, Aralık 2012'de Akdeniz'in en büyük marina ağı olan ve toplamda 21 marinası bulunan Hırvat Adriatic Croatia International Group'un yüzde 7'sini aldı. Şahenk bu yıl da Karadağ'a rotasını çevirmiş ve Budva kentindeki limanın işletmeciliğini üstlenmişti.
İlgili Haberler

Seçim sonrasında ilk zamlar gelmeye başladı
TÜİK'in enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından, yeni yılla beraber yansıyacak olan çeşitli vergi, harç ve cezalarda artış oranları da belli oldu.

Ekim ayı enflasyon rakamları açıklandı
Türkiye İstatistik Kurumu, Ekim ayı enflasyon rakamlarını açıkladı.

Trafik kazası: 10 turist yaralandı
Antalya'nın Manavgat ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 10 turist yaralandı. Alman uyruklu turistlerin hayati tehlikesinin bulunmadığı bildirildi.

2016'nın bütün umudu o toplantı da...
Türkiye’nin güvensiz bir ülke olduğu algısının G-20 Zirvesi ile yıkılacağını ifade eden turizmciler,yurtdışındaki büyük tur operatörlerinin gelecek yılın planlarını yapmaya başladığını ve bu…

Avrupalı Türkler Türkiye’ye sırt çevirdi
2015 yılında Rus turistlerden sonra Avrupalı Türkler de Türkiye’ye sırtlarını döndü.

Sivil ve askeri personele Türkiye yasağı getirildi
ABD Ordusu Avrupa Komutanlığı, güvenlik gerekçesiyle çifte vatandaşlığı olanlar dahil, askeri ve sivil çalışanların Türkiye'ye resmi olmayan seyahatler gerçekleştirmesini yasakladı.
