Türkiye'de yeme-içme pazarında yaptığı satın almalarla tanınan Doğuş Grubu'nun patronu Ferit Şahenk, yurtdışında ise yat turizmiyle büyüyor. Yunanistan ve Hırvatistan'da peş peşe yat limanı satın alan Şahenk, rotayı Karadağ'a çevirdi. Şahenk, Karadağ'ın en gözde yat limanlarından biri olan Marina Budva'yı yöneten ülkenin en büyük turizm firmalarından Stratex Group ile ortaklık yapmak istiyor.
Sabah gazetesinden Kerim Ülker'in haberine göre, Karadağ'ın en büyük, dünyanın ise 44'üncü oteli olan Green Village'ın da sahibi olan Stratex ile masaya oturan Şahenk, öncelikle ortaklığı düşünüyor. Karadağ medyasının da yer verdiği bilgilere göre Şahenk ve Stratex, yat limanını içeren Marina Budva'yı bir komplekse çevirmeyi düşünüyor.
OTEL VE İŞ MERKEZİ DE OLACAK
Stratex'in resmi sitesinde yer alan bilgilere göre Adriyatik kıyısının en eski şehirlerinden biri olan ve Karadağ'ın en önemli turizm merkezi Budva şehrindeki marina projesinin 300 milyon euroluk bir kompleks haline getirilmesi hedefleniyor. 600 yat kapasiteli olarak planlanan Marina Budva'nın kara yüzeyi 50 bin, deniz yüzeyi ise 120 bin metrekare olarak projelendirildi.
Otel, yat kulübü, ticari alan, bar ve restoranlar ile alışveriş merkezinin de yer alacağı proje için Doğuş ve Stratex'in bu ayın sonunda görüşmeleri tamamlayacağı konuşuluyor.
İlgili Haberler

Schengen faturası dudak uçuklattı
Avrupa Birliği (AB) ile Türkiye arasında imzalanan Geri Kabul Anlaşması'nın TBMM'de kabulünün ardından geçen bir yıllık sürede Türk vatandaşlarının ödedikleri vize harçları toplamı 48.8 Milyon…

Haluk Dursun: "Rusya'daki düşüşü yüzde 29’lara çektik"
Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın öncülüğünde Antalya'da "Turizm Değerlendirme Toplantısı" gerçekleştirildi.

O lastiği biz değil, başkaları patlattı!
Başaran Ulusoy, turist sayısıyla ilgili olarak, "İngiliz ve Amerikalılarda artış var. Bir tek Ruslarda düşüş var. Bu arabanın lastik patlatmasına benzer. Lastiği de biz patlatmadık" dedi.

Vergi rekortmeni listesinde o turizm şirketlerininde adı var!
Maliye Bakanlığı, Gelirler İdaresi Başkanlığı gelir beyan eden kişi ve kurumlar listelerini açıkladı. İşte ilk 100'de yer alan turizm şirketleri!

Satışlarda şok düşüş
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre yabancı konut satışlarında ikinci sırada yer alan Antalya’da en çok konutu, tatil amaçlı Rusya vatandaşları aldı.

Rusya'daki düşüş gerileyecek
Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Genel Sekreteri Çetin Gürcün, Rus turist sayısında yüzde 29’luk bir azalma olduğunu belirterek, bu düşüşü alternatif pazarlarla telafi ettiklerini açıkladı.
