Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Birleşmiş Milletler (BM) tarafından 2012 yılında başlatılan bir girişim olan Sürdürülebilir Kalkınma Çözümleri Ağı'nın (SDSN) ürettiği rapora göre Kuzey Avrupa ülkeleri en mutlu ülkeler.
Sahra altı Afrika'daki ülkeler ile Suriye ve Yemen listede yer alan 155 ülke içerisinde en mutsuz ülkeler arasında yerlerini aldılar. SDSN direktörü ve BM Genel Sekreteri özel danışmanı Jeffrey Sachs, "Mutlu ülkeler sağlıklı refah dengesine ve sosyal sermayeye, yani toplum içerisinde yüksek derecede güven, düşük eşitsizlik ve hükümete güvene sahipler" dedi.
Raporda ilk 10'u Norveç'in yanında Danimarka, İzlanda, İsviçre, Finlandiya, Hollanda, Kanada, Yeni Zelanda, Avustralya ve İsveç oluşturdu. Listenin en sonunda ise Güney Sudan, Liberya, Gine, Togo, Ruanda, Tanzanya, Burundi ve Orta Afrika Cumhuriyeti oluşturdu. Avrupa ülkelerinden Almanya 16. sırada, İngiltere 19. sırada ve Fransa 31. sırada yer aldı. ABD ise bir sıra gerileyerek 14. oldu. Türkiye listede 69. sırada yer alabildi.
İlgili Haberler

Turizm Bakanı Avcı: "Rusya ile ciddi bir toparlanma sürecine girdik"
Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Rusya ile ilişkilerin her alanda olduğu gibi turizmde de ciddi bir toparlanma sürecine girdiği söyledi.

Alper Yılmaz: “2017, Rusya pazarında telafi yılı olacak”
Rusya Federasyonu Moskova Tanıtma Müşaviri Alper Özkan Rusya pazarında 2017 yılının telafi yılı olacağını söyledi.

Türkiye, vize konusunda sözünü tutmayan AB'ye karşı harekete geçti
Türkiye, vize konusunda sözünü tutmayan AB'ye karşı harekete geçti. Türkiye 500 milyon dolarlık vize ücretini geri almak için çalışmalara başladı.

Belçika Dışişleri, Türkiye için seyahat uyarısı yaptı
Belçika Dışişleri Bakanlığı, 16 Nisan’da gerçekleşecek anayasa değişikliği referandumu öncesi Türkiye’ye seyahat edecek vatandaşlarına uyarılarda bulundu.

Dünyanın en pahalı şehirleri belli oldu. Türkiye kaçında sırada?
İngiltere merkezli haftalık ekonomi dergisi Economist'in bağlı olduğu gruba ait araştırma birimi Economist Intelligence Unit (EIU) dünyanın en pahalı şehirlerini açıkladı.

Başkonsolos Cohen: “Türkiye’ye 400 bin İsrailli turist gelecek”
İsrail'in İstanbul Başkonsolosu Shai Cohen, Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar’a nezaket ziyaretinde bulunduktan sonra, düzenlenen toplantıda turizm sektörü temsilcileriyle bir araya geldi.
