Gazete, yüzünü İspanya'ya dönen Batılı turistlerin henüz Türkiye'ye gelmediğini, Rus ve Ortadoğuluların bı boşluğu kapattığını belirtti.
Haberde 2016 yılındaki saldırılar ve darbe girişimi hatırlatılarak şu ifadelere yer verildi.
"Türkiye, 2014 yılında 36 milyon turist ağırlama rekorunu kutlamıştı. 2016'da bu sayı, yaklaşık son on yılın en düşük rakamı olan 25 milyona düştük. Ancak 2017'den son veriler ise bu rakamın şimdi 32 milyona ulaştığını gösteriyor. Turistler çabuk unutuyor gibi görünüyor. Canlanma, terörizm tehdidinin azalmasını takiben gerçekleşti.
"Turizm Bakanlığı'nın verileri üzerinden yapılan bir tarama, bir şeyin açıkça değiştiğini gösteriyor. Rus turistler, Türkiye'nin iki yıl önce bir Rus jetini düşürdüğü için özür dilemesi ardından geri döndü. Türkiye'yi, İspanya gibi güzergâhlar için terk eden Batı Avrupalı turistlerse henüz dönmedi. Türkiye ve Avrupa arasındaki siyasi ilişki hâlâ gergin.
"Onların şezlonglarından boşalan yerleri Körfez ülkelerinden gelen turistler doldurdu. Rekor sayıda İranlı turist de gelenler arasında. Bu yeni turist havuzunu ve zayıf kuru düşünürsek, oteller ve restoranlar indirimleri terk edebilir".
Financial Times, hükümetin turizme desteğinin de yükselişte payı olduğunu yazdı. Gazete ayrıca Merkez Bankası'nın yüksek enflasyon karşısındaki eylemsizliğinin yatırımcılar açısından 'karşıdan esen bir rüzgar' olduğunu da belirtti.
İlgili Haberler

Bahattin Yücel: "Paralı turisti bu şartlarda Türkiye'ye getirmek zor"
Türkiye’nin turizmde 80 milyar dolarlık yatırım stoğuna sahip olduğunu kaydeden Bahattin Yücel, sektörün 20 yıl önceki pazarlama teknikleri ile devam ettiğine dikkat çekti

Avrupalı turist, özgün deneyim ve güvenli destinasyonlar peşinde
Sektöre dair görüşlerini bugünden itibaren okuyucularımızla paylaşacak olan Sevgi Boz, "Avrupalı turist, özgün deneyim ve güvenli destinasyonlar peşinde" başlığını taşıyan köşe yazısı ile dikkat…

Kadir Uğur’dan, Turizm Bakanına “Türkiye turizmi iyi gitmiyor” mesajı
Bentour Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Uğur, sosyal medya hesabından paylaştığı mesaj ile Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş’a seslendi. Uğur, “Parası olmayan turisti getirmeye başladık.

Enflasyon rakamları açıklandı
Türkiye İstatistik Kurumu, Aralık ayına ait enflasyon rakamlarını açıkladı.

Yabancı turist Türkiye'de ne kadar harcadı?
Türkiye'ye gelen turistler 2017’de 716 Milyon TL harcadı. Ortadoğulu turistler 319 Milyon TL ile toplam harcamada yüzde 45’lik pay aldı.

Cumhurbaşkanlığı, 39 milyon turist bekliyor
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde bir basın toplantısı düzenleyerek 2018 yılındaki turist beklentisini açıkladı.
