İran Dışişleri Bakanlığı, Nevruz öncesinde bir açıklama yayımlayarak, vatandaşlarına 'gerekli olmadığı taktirde Türkiye'ye seyahat etmemeleri' çağrısında bulunmuş, seyahat edenlerin de kalabalık yerlerden uzak durmaları ve çok dikkatli olmalarını tavsiye etmişti.
Dışişleri Bakanlığı'nın uyarısını değerlendiren İran Meclis Başkanı Ali Laricani ise "Kendi halkımızın can güvenliği korumak ve dikkatli olmaları için uyarılar yapmak zorundayız" şeklinde konuşmuştu.
Yazısında, İranlı turistlerin Nevruz döneminde, 'Hızını alamayıp işi Türkiye'yi boykot etmeye kadar götüren' İran'ı dinlemediğini belirten Beki, ''İran işte golü de orada yedi'' ifadelerini kullandı.
İlgili Haberler

Başkonsolos Cohen: “Türkiye’ye 400 bin İsrailli turist gelecek”
İsrail'in İstanbul Başkonsolosu Shai Cohen, Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar’a nezaket ziyaretinde bulunduktan sonra, düzenlenen toplantıda turizm sektörü temsilcileriyle bir araya geldi.

Dünyanın en pahalı şehirleri belli oldu. Türkiye kaçında sırada?
İngiltere merkezli haftalık ekonomi dergisi Economist'in bağlı olduğu gruba ait araştırma birimi Economist Intelligence Unit (EIU) dünyanın en pahalı şehirlerini açıkladı.

Rusya’dan Türkiye’ye kaç turist gelecek?
Uçak krizi sonrasında ilişkilerin normalleşmesi ile açılan Rusya pazarı, bu sene otelcilerin en büyük umudu oldu. Ancak en büyük soru işareti ise Rusya’dan gelecek turist sayısında.

Binlerce kişiye yeşil pasaport müjdesi
Resmi Gazete'de yayımlanan esasa göre ihracatçılara yeşil pasaport verilecek. Pasaport eş ve çocukları kapsamayacak.

Y ve Z kuşağı turizm sektörünü nasıl etkileyecek?
Nevgül Bilsel Safkan, 2020 yılı itibariyle harcama gücünün büyük bölümüne sahip olacak Y kuşağı ile 2030’da turizm sektörünün dinamiklerini değiştirmesi beklenen Z kuşağının turizm sektörüne olası…

Günlük kiralık ev sahiplerine ceza yağdı
İstanbul’da ağırlıklı olarak suç örgütlerinin kullandığı günlük evleri kiraya veren emlakçı ve mülk sahiplerine ceza yağdı.
