Medya takip ve raporlama ajansı PRNet, dünya üzerindeki farklı şehirlerin güvenlilik oranlarını ele alan araştırmayı inceledi. PRNet’in Numbeo verilerinden ve medya yansımalarından derlediği bilgilere göre, dünyanın en güvenli şehri Birleşik Arap Emirlikleri’nin başkenti Abu Dabi oldu. Abu Dabi sadece yüzde 11,74 suç oranına sahipken, onu ikinci sıradan takip eden şehir, yüzde 13,11 suç oranıyla Katar’ın başkenti Doha olarak belirlendi. Listenin üçüncü sırasında yer alarak en güvenli şehirler kategorisine adını yazdıran diğer bir il ise yüzde 13,79 oranla Osaka (Japonya) olarak görüldü. Buna karşın dünyanın en güvensiz şehri yüzde 85,18 suç oranıyla Honduras’tan San Pedro Sula olarak kaydedildi.
Türkiye’nin en güvenlisi Eskişehir
Araştırma 338 şehri kapsarken, Türkiye’den Eskişehir’in en güvenli il olduğu görüldü. Böylelikle suç oranı sadece yüzde 18,36 olan Eskişehir’in 12’nci sıraya yerleştiği görüldü. Listede birden fazla Türk şehri olduğu görülürken, Bursa’nın da yüzde 22,96 suç oranıyla 27’nci sırada olduğu kaydedildi. İzmir’de ise suç oranı yüzde 27,16 oranında seyrederken bu oran İzmir’i 48’inci sıraya yerleştirdi. Listede Ankara ve İstanbul’da yer alırken bu şehirlerdeki güvenlilik oranının daha düşük olması dikkat çekti. Böylelikle, Ankara’daki suç oranı yüzde 42,76 olurken, İstanbul’da bu oran yüzde 49,83 şeklinde görüldü. Ankara ve İstanbul bu istatistiklerle beraber yarı güvenli statüsünde yer aldı.
İlgili Haberler

İçişleri Bakanlığı, taksicilerle ilgili şikayetler üzerine düğmeye bastı
İçişleri Bakanlığı, kısa mesafede yolcu almayan, taksimetre açmayan, fazla ücret almak için güzergâhı uzatan taksicilerle ilgili artan şikayetler üzerine düğmeye bastı.

Çek uyruklu turist deniz boğuldu
Alanya'da denize girdikten sonra boğulma tehlikesi geçiren 76 yaşındaki Çek uyruklu erkek turist, hastanede yaşamını yitirdi.

Fettah Tamince: “2019, fiyat ve turist sayısını artırma yılı olmalı”
Rixos Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince, Türkiye turizminin toparlandığını ve 2019’un turist ve geliri artırma yılı olması gerektiğini söyledi.

AKG’den Enflasyonla Mücadele’ye destek
Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı müze ve ören yerlerindeki ticari alanların işletme yetkisine sahip Anadolu Kültürel Girişimcilik (AKG), Enflasyonla Topyekûn Mücadele Programı'nı müze kart sahibi…

Antalya’da yine tur midibüsü kazası: 25 turist…
Antalya'nın Kumluca ilçesi yakınlarında kontrolden çıkan tur midibüsü kayalıklara çarptı, kazada 25'i Rumen turist olmak üzere toplam 28 kişi yaralandı.

Turist harcamaları AVM’lerin cirolarını artırdı
Alışveriş merkezlerindeki (AVM) cirolar Ağustos ayında yüzde 30.2 yükselirken, kategoriler bazında metrekare verimliliğinde en yüksek artış yüzde 42 ile teknoloji kategorisinde yaşandı.
