Dünyanın en büyük turizm fuarı olarak bilinen Uluslararası Turizm Borsası (ITB Berlin - 2015), bu yıl 4 - 8 Mart tarihleri arasında 189 ülkenin turizm sektörü temsilcilerini ağırlayacak.
Tur operatörleri, oteller, uçak şirketleri, online rezervasyon yapan internet siteleri başta olmak üzere 10 bin 147 firma, kuruluş, bakanlık, yerel yönetim ve turizm örgütünün katılacağı fuarda Türkiye 3079 metrekarelik stantta fuarın ilk üç günü turizm profesyonellerine, son iki günü de tatilcilere Türkiye'nin turizm değerlerini, konaklama tesislerini tanıtacak. 2015 sezonuna yönelik sözleşmelerin imzalanacağı ve aslında borsa niteliğinde olan fuar, turist kabul eden şirketlerle, turist gönderen tur operatörlerinin pazarlıklarına sahne olacak.
Ücretsiz Dolmuş Seferi Yapılacak
Almanya'nın başkenti Berlin'deki Messe adı verilen fuar alanı, toplam 160 bin metrekarelik 26 salondan oluşuyor. Fuar alanının büyüklüğü nedeniyle, salonlar arasında ücretsiz dolmuş seferleri yapılacak. İspanya, Yunanistan, İtalya ve Mısır gibi Akdeniz çanağında iddialı ülkelerin en az 2'şer bin metrekarelik standlar kurduğu fuarda Türkiye bu yıl 3079 metrekarelik alan kiraladı.
5 Bin 700 Gazeteci Gidecek
Fuarı her yıl ortalama 50 ile 70 arasında ülkenin turizm bakanı ziyaret ediyor. İlk üç günü yalnızca turizm profesyonellerine, son iki günü de tatilcilere açık olan fuarı, 114 bini turizm profesyoneli olmak üzere yaklaşık 170 bin kişi gezecek. Fuara gazeteciler de büyük ilgi gösteriyor. Bu yıl 81 ülkeden 5 bin 700 gazeteci, fuarı izlemek üzere akreditasyon yaptırdı.
Türkiye çıkarma yapacak
Fuarın en renkli ülkelerinden biri, uzun yıllardan beri olduğu gibi olduğu gibi Türkiye olacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın kiraladığı alanda, bölgeler bazında tanıtıma ağırlık verilecek. Bakanlığın kiraladığı alanda bölgeler ayrı ayrı standlar kurarak tanıtım çalışması yapacak.
İlgili Haberler

Almanların tercihi yine Türkiye olacak
ITB Berlin'de açıklanan FUR'un Reiseanalyse 2015 Raporu'na göre, 2014 yılında Türkiye yine, Almanların en çok tercih ettikleri 3. destinasyon oldu.

Vural Öger: “Almanlar Yunanistan’a gitmek istemiyor”
ITB Berlin’deki havanın çok olumlu seyrettiğini söyleyen Vural Öger, “Türkiye’nin Akdeniz çanağındaki rakiplerinin durumu pek iyi değil. Almanlar, politik...

FUR'un raporuna göre: Türkiye hala ana destinasyonlardan ama...
Alman araştırma şirketi FUR tarafından yürütülen yıllık Reiseanalyse araştırması, ITB Berlin Uluslararası Turizm Fuarı'nda açıklandı.

TÜROFED'den ITB değerlendirmesi: "Siyasi gerilim fuara da yansımış"
Türkiye Otelciler Federasyonu, ITB Berlin Fuarı sonrası pazarın durumunu ve Türkiye'yi inceleyen birer rapor hazırladı.

Kemal Şahin: “Kazandığımız paraları yine turizme yatıracağız”
Megasaray Hotels ile Türkiye turizmine katkı sağlayan Şahinler Holding Başkanı Kemal Şahin, Almanya’da düzenlenen dünyanın en büyük turizm fuarlarından ITB Berlin’e katıldı.

Coral Travel'ın 2024 hedefi: 3 milyon 240 bin turist
Coral Partners Meeting 6 Mart 2024 tarihinde ITB Berlin Uluslararası Turizm Fuarı'nda sektörün farklı paydaşlarından 700’den fazla davetlinin katılımı ile gerçekleşti.
