İstanbul Sarıyer Belediyesi'nin ev sahipliğinde önceki gün Maslak Steigenberger Otel'de gerçekleştirilen "Turizm Sektörünün Krizi ve Belediyelerimiz" konulu panelinde konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, turizmdeki kriz için hükümetten şu ana kadar sağlıklı bir çözümün ortaya çıkmadığını söyledi.
Kılıçdaroğlu, "Turizm sektörünün ciddi sorunlarla karşı karşıya olduğunu biliyoruz. Gönül isterdi ki var olan sorunlar hükümet tarafından dikkatle değerlendirilsin ve çözümler taraflarla bir araya gelerek ortaya konsun. Şu ana kadar turizmde yaşanan krizd dolayısıyla sağlıklı bir çözümün ortaya çıkmadığını biz söylemiyoruz, turizmin taraftarları bunu bir ortak görüş olarak deklare ediyorlar. Sorun var ama sorunlarımız çözülmedi" dedi.
Turizmde sağlıklı ve tutarlı bir önlem alınmazsa sektörün sadece 2016'da değil, 2017 ve 2018'de de ciddi sorunlarla karşılaşabileceğini belirten Kemal Kılıçdaroğlu, "Turizmin önemli noktalarından birisi de gıdadan başlayıp tarıma kadar, tekstilden başlayıp inşaat ve eğlence sektörüne kadar, bütün sektörleri etkilemiş olmasıdır. Burada yaşanan bir kırılma ekonominin bütün sektörlerine şu veya bu şekilde yansımaktadır. Dolayısıyla ekonomideki kırılmanın da ana besleyici unsurlarından birisi şu andan tekstil sektörüdür" ifadesini kullandı.
Turizm politikasının yeniden ele alınması gerektiğini belirten CHP Lideri, "Bu krizden nasıl çıkacağız? Bugün yaptığımız toplantının ana konusu bu. Sorunları biliyoruz. Doğrudan doğruya turizm sektörü bu sorunları yaşıyor. Ama biz bu sorunu nasıl aşabiliriz? Bu sorunu aşmanın yolu kısa, orta ve uzun vadeli planlar ve politikalar oluşturmakla başlıyor. Şu anda Türkiye dünyada en çok turist çeken 6. ülke. 10 ülkeden 6 sıra Türkiye. Ve bu bizim açımızdan bir gurur kaynağı. Ama turizmci arkadaşların bize hatırlattıkları önemli bir belge var. Birleşmiş Milletlerin turizm konusunda yayınladığı rapor. Bu rapora göre Türkiye önlem alınmadığı takdirde 2020 yılında ilk 10 ülke arasında olmayacak" diye konuştu.
"Türkiye'nin bozulan imajı"
Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye'nin bozulan imajı konusunda ortak bir görüş var. Bütün sektörlerden. Türkiye'nin bozulan imajı Türkiye'ye turistin gelmesini engelliyor. Hukuk, adalet ciddi bir sorun. Türkiye'de hukuk var mı? Türkiye'de can güvenliği var mı? Türkiye'de insanların sosyal yaşamında doğrudan doğruya müdahale ediliyor mu? İnançlar konusunda gerçekten insanlar özgür mğ? Hukukun üstünlüğü var mı? Medya özgürlüğü var mı? Gazeteciler rahat yazabiliyorlar mı? Siyaset bir iç kavgaya mı dönüştü, yoksa Türkiye gerçekten demokratik anlamda demokrasisi gelişmiş ülkelerle entegre mi oldu? Türkiye'nin demokrasisinde ciddi ama ciddi kan kaybı var. Bu kaybı hemen hemen bütün ülkelerde yaşanıyor.
İlgili Haberler

Turist duasına çıkmak sektör açısından tükenmenin başlangıcıdır
Deneyimli gazeteci Bekir Coşkun, Sözcü Gazetesi'nde yer alan köşesinde; turist gelmeyince turist duasına çıkmanın turizm sektörü açısından tükenmenin başlangıcı olduğunu dile getirdi.

Selahattin Demirtaş: “Bugün buralar turist kaynayacaktı”
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin Antalya İl Başkanlığı tarafından Kepez ilçesi Şafak Mahallesi’nde düzenlenen iftar programına katıldı.

Arap turist 3 bin dolar bırakıyor
Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, Arapların ülkede 3 bin dolar bıraktığını açıkladı.

Bodrum’da turist kapma kavgası: 16 yaralı, 28 gözaltı
Muğla'nın Bodrum ilçesinde, yabancı turistleri kendi dükkanlarına çağıran 2 iş yeri sahibi arasında çıkan kavgada 16 kişi yaralandı, 28 kişi de gözaltına alındı.

İngiltere Başbakanı Cameron: Türkiye 3000 yılında üye olur
İngiltere Başbakanı David Cameron, "Türkiye'nin AB üyeliği gelecek birkaç yıl içerisinde gerçekleşecek olsa bunu desteklemezdim ama zaten bu olmayacak" dedi.

