Tourism Today - Tuncay Sevin
Manavgat’ta yer alan Melas Resort Side’de gerçekleştirilen toplantıda Antalyalı turizmcilere seslenen Bakan Yardımcısı Alpaslan, “Doğru plan ve strateji ile turizmde dünyanın ilk üç ülkesi arasına girebiliriz” dedi.
“Yapmamız gereken daha çok iş var”
Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, turizmin, Türkiye’ye ciddi girdi sağlayan, istihdama büyük katkı veren çok değerli bir sektör olduğunu söyledi. Nadir Alpaslan açıklamalarına şöyle devam etti: “Sizlerle birlikte turizmimizi üst noktalara taşıma çabası içindeyiz. Sizlerle birlikte sıcak ve samimi bir çalışma temposu ile koşacağız. Geçtiğimiz yıllarda birçok sorunla karşı karşıya kaldık. Sorunlar turizm dışındaki gelişmelerden kaynaklanıyordu. Bu sorunlu süreci atlattık. 2017’de toparlandık ve 2018’de ise iyi bir noktaya geldik. Bu yıl rekorlar dönemi yaşıyoruz. Antalya da turizmde önemli bir noktada yer alıyor. Ancak yapmamız gereken daha çok iş var. Profesyonelce çalışarak bunun planlamasını yapmalıyız. Doğru plan ve strateji ile turizmde dünyanın ilk üç ülkesi içine girebiliriz” dedi.
“Turizmi 12 ay yaşatabiliriz”
“Turizmde turist sayılarının yanında turizm gelirlerimizi de yukarıya taşımak için elimizde bir çok ürün bulunuyor” diyen Alpaslan, “Bu ürünleri turizme doğru bir planlama ile kazandırırsak turizmi 12 ay yaşatabiliriz. Özellikle Antalya 12 ay turizmi yaşatırsak bunu Anadolu’ya yayabiliriz” şeklinde konuştu.
“Tanıtım stratejileri üzerinde çalışıyoruz”
Kültür ve Turizm bakanlığı7nın üzerinde çalıştığı konuyu da açıklayan Bakan Yardımcısı Alpaslan, “Şu an Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak tanıtım stratejileri üzerinde çalışıyoruz. Ülkemizi turizmde daha yukarıya taşıyacak ortamı yaratmak için adımlar atıyoruz. Bu ortamı da hazırlayıp turizmi geliştireceğiz” diye konuştu.
İlgili Haberler

Rusya ile vize görüşmelerinde tarih belli oldu
Rusya Dışişleri Bakanlığı Konsolosluk Departmanı Başkanı İvan Volınkin, Rusya ve Türkiye'nin vize rejiminin kolaylaştırılmasına ilişkin görüşmelerinin 1 Kasımda gerçekleşeceğini açıkladı.

Güney Amerika'dan gelen turist sayısı yüzde 70 arttı
Güney Amerika'dan Türkiye´ye yılın ilk sekiz ayında gelen turist sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 70 artışla 165 bine ulaştı.

2019 yaz sezonunda turizm patlaması olacak
Türkiye’nin 2019 yaz sezonunda turizm patlaması olacağını ön gören turizmciler yerli turistlerin erken rezervasyon yaptırmalarını istedi.

Ekotürk’te her çarşamba turizm konuşulacak
Türkiye’nin yeni ekonomi ekranı Ekotürk’te turizm sektörünün nabzı “Sektöre Bakış Ekonomide Turizm” adlı programda tutulacak.

Arazi anlaşmazlığı turizmciyi ölüme götürdü
Aksaray'ın Eskil ilçesinde, çiftçi Hüseyin İnan (58), arazi anlaşmazlığı nedeniyle tartıştığı yeğenleri öğretmen Murat İnan (37) ve turizmci Uğur İnan'ı (44) av tüfeğiyle vurarak öldürdü.

Turizm CEO'ları Uzakrota’da buluşacak
Uzakrota Travel Summit, yerli ve yabancı turizm profesyonellerini İstanbul’da bir araya getirecek.
