Turizm Haberleri
TT29 Eylül 2026 Salı
TT29 Eylül 2026 Salı
Tourism Today haber arşivi 2018

Nadir Alpaslan: “Turizmi, ortak akılla geliştirmeye devam edeceğiz”

2 dk okuma

Nadir Alpaslan’ın açıklamaları şöyle: “Öncelikle turizmdeki gelişmeleri yakinen izleyen ve politikalarımızı destekleyen Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın selamlarını getirdim. Turizmin önemini hepimiz biliyoruz. Biz şunu gördük ki hem sektör hem yerel yönetimlerle meselelere yaklaşıyoruz. Daha hızlı sonuçlar alabiliyoruz. Yaşadığımız başarılı sonuçlardan sonra sektörümüzün inancı ve dinamizm beni fazlasıyla umutlandırıyor.

Başarılı bir öykü yazdık
Turizmin geleceğini konuştuğumuzda bugüne nasıl geldiğimizi değerlendirmeden geleceğimizi şekillendirmenin anlamı yok. Rahmetli Özal ile birlikte Türkiye turizmde çok önemli ve başarılı bir öykü yazdı. Yakın geçmişte yaşadıklarımızı değerlendirirsek ülkemiz turizmi çok canlı ve hızlı bir gelişme sağlıyor. Sektör dışında yaşanan gelişmeler sektörümüzü çok etkiledi. Dolayısı ile turizm sektöründe elde ettiğimiz başarıları sürdüreceğiz. Olumsuzlukları dikkate alarak ortak akılla sürekli bölüşerek olumsuzlukları minimum seviyeye indirmek için daha hızlı hareket edebilen daha güçlü mekanizmalara sahip doğru kararlar alabilmek adına yapılanma içindeyiz. Sektörümüzü tartışa tartışa geliştirmekteyiz. Çalışmalarımızın sonuna geliyoruz. Turizm Geliştirme Fonu ile turizm sektörümüzü kendi finansal yapısına kavuşturacağız. Bu yapı ile beraber günümüzde teknolojideki baş döndürücü gelişmeler ışığında bir mekanizma geliştiriyoruz.

Elimizdeki gücü doğru kullanmalıyız
Birlikte hareket edebilme başarının en büyük ölçütüdür. Meseleye aynı bakış açısı ile aynı mantalite ile bakmanın büyük faydası vardır. Ortak akıl en büyük gücümüzdür. Her alanda olduğu gibi turizmde de çok iddialıyız. Büyük hedeflere kısa sürede ulaşacağımıza inanıyorum. Ortak akıl ile bunu yapabileceğimizin inancındayız. Bu süreçte her meseleyi sizinle birlikte değerlendirerek doğru sonuçlara ulaşacağız. Biz Antalya’da turizmi 12 aya yayacak her türlü potansiyele sahibiz. Antalya’yı turizmde daha üst noktalara çıkarmak için elimizdeki gücü doğru kullanmalıyız.”

KategoriGüncel
EtiketlerAkdeniz
Bu haberi paylaş

İlgili Haberler

Dolar son 4 ayın en düşük seviyesinde
Güncel

Dolar son 4 ayın en düşük seviyesinde

Dolar kuru ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın para politikasını gevşetme yanlısı açıklamaları ardından küresel değer kaybı yaşadı yaşarken, parite 5.13 seviyelerini görmüştü.

Tourism Today haber arşivi 2018
Güncel

Turizm 50 milyona koşuyor

Türkiye'ye gelen yabancı ziyaretçi sayısının 2019'da 50 milyon kişiyi aşacağı tahmin ediliyor.

Tourism Today haber arşivi 2018
Güncel

Turizme istihbarat katkısı

Kaşıkçı sürecindeki başarılı strateji ABD kamuoyunda da karşılık buldu. ABD’li acentelerin de ilgisi ülkeden gelen turist sayısını ekimde % 70 artırdı.