Dünyanın ikinci, Türkiye’nin en büyük krater gölü olan Nemrut Krater Gölü’nde kamp yapan turistlerin kurdukları çadır anne ve yavru ayıların saldırısına uğradı. Şans eseri çadırın o esnada boş olması muhtemel bir faciayı önlerken, ayıların çadırlara yemek kokusundan dolayı veya yemek olabilme ihtimali ile saldırdıkları tahmin ediliyor.
İlgili Haberler

“Çok abartıldığını düşünüyorum, tek neden ev kiralamaları olamaz!”
Kemer Tanıtım Vakfı (KETAV) Yönetim Kurulu Başkanı ve Kemer Ulusoy Tatil Köyü Genel Müdürü Volkan Yorulmaz turizmdeki son gelişmeleri değerlendirdi.

Türkiye’nin vize serbestisi sonbaharda görüşülecek
Avrupa Birliği (AB) üst düzey yetkilisi, “Türkiye’nin vize serbestisi meselesi sonbaharda görüşülecek. Bu tartışmanın sonucunu önceden tahmin edemeyiz.

Financial Times: “Enflasyon, Türk turizmini de vurdu”
İngiliz Financial Times gazetesi, Türkiye’de artan enflasyonun turizme etkisini mercek altına aldı.

Rusya pazarındaki en iyi sonuç, geçen yılki rakamın tekrarlanması olur
Rus turizmciler, Türkiye’nin 7 milyon Rus turist ağırlayacağı yönündeki tahminlerinin gerçekleşmeyeceğini, turist akışının 2022 ile aynı seviyede kalacağını ön görüyor.

Fettah Tamince, “2023 sezonu ile ilgili yandık bittik gibi bir durum yok”
Rixos Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince, Türk turizminin 2023 sezonunu Hürriyet gazetesine değerlendirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Deprem ve seçime rağmen turizmdeki hedefimizi koruyoruz”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, turizm sektöründen müjdeli haberler alındığını açıkladı.

