Turizm Haberleri
TT29 Eylül 2026 Salı
TT29 Eylül 2026 Salı
Tourism Today haber arşivi 2016

Nihat Zeybekci: "Turizm için ek tedbirlerimiz olacak"

1 dk okuma

Zeybekci, Ankara Ticaret Odası Başkanı Salih Bezci'yi kabulünde yaptığı açıklamada, "Turizm sektörüne yönelik bu yıl için ek tedbirlerimiz olacak, çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

CnnTürk'te yer alan habere göre; Türkiye'ye gelen yabancı ziyaretçi sayısı Nisan'da yüzde 28.07 gerileyerek son 17 yılın en büyük düşüşünü kaydederken; dört aylık düşüş ise yüzde 17 oldu. Rus turistteki düşüş ise Nisan'da yüzde 80'e, ilk dört ayda da yüzde 68'e ulaştı.

Ekonomistler, turizm gelirlerinde bu yıl 8 milyar dolar kayıp yaşanabileceğini öngörüyor.

“Faiz bu ülkede düşecektir” diyen Zeybekci, kamu borçlanmasına ilişkin verilerin faiz politikalarını desteklediğini belirterek, “Önümüzdeki dönemde faizle ilgili pozitif beklentilerimiz ve desteğimiz de bu yönde devam edecek” dedi.

Faiz adımlarında dönüm noktasının gerçekleştiğini belirten Zeybekci, “Faiz indirimlerinin yansımasını gerek tüketici gerekse konut kredilerinde, gerek ticari yatırım kredilerinde her birinde artık bu günden hatta önümüzdeki aydan itibaren daha etkin şekilde görmeye başlayacağız” dedi.

TCMB Murat Çetinkaya başkanlığındaki ikinci Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında faiz koridorunun üst bandında gerçekleştirdiği ve ölçülü olarak nitelendirdiği indirimlere Mayıs ayında da 50 baz puanla devam etti.

TCMB’nin bu yıl faiz koridorunun üst bandında gerçekleştirdiği toplam 125 baz puanlık indirim sonrası politika faizi yüze 7.5, koridorun alt bandı yüzde 7.25, koridorunun üst bandını ise yüzde 9.50 seviyesinde bulunuyor.

KategoriGüncel
Bu haberi paylaş

İlgili Haberler