Çavuşoğlu, paylaşımında "Cenap Cumhurbaşkanı Aliyev’in Sayın Cumhurbaşkanımıza geçen hafta ilettiği üzere Azerbaycan Türk vatandaşlarına 1 Eylül’den itibaren vizeyi kaldırıyor. 'Bir Millet iki Devlet'e yakışan oldu" ifadesini kullandı.
Çavuşoğlu, paylaşımında Azerbaycan Dışişleri Bakanlığından Türkiye Dışişleri Bakanlığına hitaben yazılan mektuba da yer verdi. Mektupta, ‘Halklarımız arasında genel tarihi kültürel köklere, dostluk, kardeşlik ve dayanışmaya dayalı Azerbaycan ve Türkiye ilişkileri bugün en yüksek düzeydedir ve tüm alanlarda başarıyla gelişmektedir. Karşılıklı anlaşma ve beraberlik esasında kurulan ve çiçeklenen ilişkilerimiz ülkelerimiz arasında vize alanında iş birliğinin ele alınmasını ve halklarımızın serbest yer değiştirmesinin sağlanmasını zorunlu kılmıştır.’ İfadeleri yer alıyor.
Türk vatandaşları Azerbaycan Cumhuriyeti'ne 30 güne kadar vizesiz seyahat edebilecekler. Uygulama 1 Eylül 2019 tarihinde başlayacak.
İlgili Haberler

Turizm Bakanı Ersoy: “Turizm Ajansı’nın ilk yönetim kurulunu ben atayacağım”
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 5 aylık süre için bir defaya mahsus yönetim kurulunu kendisinin atayacağını söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Putin imzaladı: Türkler, Rusya'ya vizesiz girebilecek
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, bir süredir Türk tarafının beklediği vize için imzasını attı.

SPA işletmecisi, 5 yıldızlı otelin genel müdürü, genel müdür yardımcısı ve güvenlik müdürünü vurdu
Muğla'nın Bodrum ilçesinde 5 yıldızlı bir otelde silahla toplantı salonunu basan bir kişi, otelin güvenlik müdürünü, genel müdür yardımcısını ve genel müdürünü vurdu.

Profesyonel otelcilerden, Turizm Ajansı için eleştirilen Bakan Ersoy’a destek geldi
Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Ülkay Atmaca, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı ile ilgili konuştu: “Çok mantıklı geldi ve ikna olduk!”

Yeşil pasaportu olanlar hemen şimdi cebine koyup Rusya’ya gitmesinler!
Rusya Federasyonu Antalya Başkonsolosu Oleg Rogoza "Kasım ayından itibaren St. Petersburg'a gitmek isteyen Türk vatandaşları artık oraya elektronik vizeyle gidebilecekler.

Marmaris’te 39 işletmeye meşaleli şov cezası
Turizm sezonunda turistleri ve çevreye rahatsızlık veren animasyon ve şovlara Marmaris Belediyesi Zabıta ekipleri göz açtırmıyor. Son bir haftada işletmelere kesilen ceza sayısı 39’a ulaştı.
