İmamoğlu ilçesinde 5 yıl önce hobi olarak başladığı 10 tavşan ile binlerce tavşan üretimini gerçekleştiren asıl mesleği de öğretmenlik olan Kasım Mesutoğlu (40), özel okulda Fen Bilimleri öğretmeni iken öğretmenliği bırakarak devlet desteği ile tavşanlara yatırım yaptı. Mesutoğlu, 5 yıl önce 3 bin 500 TL sermaye ile 10 tavşan ile yatırım yaptı.
Hobisi olan tavsan sevgisini ekonomiye kazandıran Mesutoğlu, 10 Tavşan’ı 5 yıl içinde 4 bin tavşana çıkardı. Alp Kasım Mesutoğlu, “10 tavşan ile başladım. Şuan 4 bin anaç tavşanımız oldu. Şuan Çiftliğimize tavşanlar sığmayınca başka kişilere de bu işi göstererek alım garantisi yaptık ve başka üreticileri de bu sektöre girmiş oldu. Şuan 78 üretimcimiz tavşan üretim çiftliği kurdu ve bize satıyorlar. Getirisi çok yüksek olan bir hayvancılık bakımı. Dünyada en az tüketen en çok kilo alan kara canlısı tavşan. Kilo önemli tavşanlarda. Özellikle ülkemize gelen turistler otellerde yoğun tavşan etine rağbet gösteriyor. Turizm bölgelerinde alakart restoranlara özellikle yoğun bir talep ile satış oluyor” diye konuştu.
78 kişinin üretime başlamasıyla binlerce yüzlerce kişinin de istihdam edildiğini anlatan Mesutoğlu, hem üretime hem de istihdama katkı sunduklarını söyledi. 8 ay önce pastane sektöründen tavşan üretimine geçtiğini aktaran Şuayip Özbulut ise, "Pastane sektöründen daha fazla getiri elde ediyorum. Tavşanda hem stres atıyoruz hem de para kazanıyoruz. 700 bin TL gibi bir masrafım oldu 3 kesimde anaparamı 9 ayda çıkarmış oldum” diye konuştu.
Tavşan üretimine 100 dişi 33 erkek tavşan ile başladığını kaydeden Emrah Dağlı ise, “133 tavşan ile başladım. 4 ayda ilk yavrularımızı aldık. Çok az ölüm olacağı söylenmişti neredeyse hiç ölmedi. Alım garantili olunca bende üretime başladım. Besi işi aslında bu büyükbaş küçük baş nasılsa buda aynı ama onlara göre daha karlı bir iş” dedi.
İlgili Haberler

TGA’nın Hazine’den aldığı yardım miktarı arttı
Turizm sektöründen aldığı turizm paylarının yanında Hazine’den de devlet yardımı alan Turizm Geliştirme Ajansı TGA’nın aldığı yardım miktarı 2024 yılında büyüdü.

Otel sahibi ve çalışana bıçakla saldırdı, mermer masanın altında kaldı
İstanbul Karaköy’de bir avukat, alacaklısı olduğu otel sahibi kuzeni ve çalışanlarına bıçakla saldırdı. Kavgada çalışanın devirdiği mermer masanın altında kalan avukatın bacağı kırıldı.

Alman turizmciler KKTC’yi keşfediyor
Cyprus Royal Turizm ve SunExpress, Alman tur operatörlerini KKTC’de ağırlamaya devam ediyor.

Dünya turizmi Afrika Turizm Forumu’nda buluştu
Afrika Turizm Forumu, Mısır’ın Şarm El-Şeyh kentinde kapılarını açtı. Türkiye ve Mısır başta olmak üzere birçok ülkenin turizm temcilcileri foruma katıldı.

Fettah Tamince: "Pazarlamaya saçtığımız para kadar kendi personelimize yatırım yapmıyoruz"
GM Fuarcılık tarafından Mısır'da düzenlenen Afrika Turizm Forumu, 20’den fazla ülkeden yüzlerce turizmciyi bir araya getirdi. Foruma, başta Mısır olmak üzere, ülkelerin turizm otoriteleri de katıldı.

MTA Megasaray Tennis Academy'de anlamlı başarı
MTA Megasaray Tennis Academy'nin burslu sporcusu Duru Söke, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nda W15 ANTALYA Single Şampiyonluğu'nu kazanarak adını tarihe altın harflerle yazdırdı.

