Antalya Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, 28 Nisan’da yurt genelinde eş zamanlı olarak “Türkiye Güven Huzur Uygulaması 5” gerçekleştirildiği belirtildi. Açıklamada, “Emniyet Genel Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirilen uygulamaya, Asayiş, Terör, Çevik Kuvvet, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele, Özel Harekat, Trafik, Uyuşturucuyla Mücadele, Deniz ve Havacılık Şubeleri başta olmak üzere diğer birimlerimizden de personel takviyesi ile toplam bin 853 personel, 1 helikopter, 1 deniz aracı, 6 dedektör polis köpeği katılmıştır” denildi.
12 bin 97 kişi sorgulandı
Antalya giriş/çıkışları ile şehir merkezinde önceden tespit edilen 70 noktada ve 463 iş yerinde şüpheli şahıs ve araçlar üzerinde arama, kimlik kontrolü ve plaka sorgulamasının yapıldığı belirtilen açıklamada, 12 bin 97 kişinin sorgulandığı, arandığı tespit edilen 18 kişinin yakalandığı bildirildi. Açıklama şöyle devam etti: "Uygulama esnasında 2 adet tabanca, 1 adet av tüfeği, 8 adet mermi, 2 fişek esrar, 1 fişek eroin, 1 gram kokain, 5 adet captagon ele geçirilerek 12 kişi gözaltına alındı. 2 bin 78 adet araç kontrol edildi, 140 araca cezai işlem uygulandı. 27 adet araç ise trafikten men edildi. Deniz Limanı Şube Müdürlüğü ekipleri de, 1 bot ve 5 personel ile 7 teknede arama yaptı, 210 kişiyi sorguladı."
İlgili Haberler

Yüzbinlerce turizm işçisi 1 Mayıs’ı işsiz kutluyor
Mehmet Mülayim, “1 Mayıs ve Turizm İşçisi” başlığını taşıyan köşe yazısı ile işsiz turizm çalışanlarına değindi.

Erdoğan: "Ülkemizde düğün yapan Hintli sayısı arttı"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Son zamanlarda ülkemizde düğün yapan Hintli ailelerin arttığını görüyoruz" dedi.

Kimlikle geçiş anlaşması turistik yoğunluğu artıracak
Gürcistan'ın Tiflis Büyükelçisi Gümrükçü, "Türkiye ve Gürcistan arasında varolan kimlikle geçiş avantajı turistik yoğunluğu arttıracak" dedi.

Alkol yasağı yargıya taşınıyor
Antalya Barosu Başkanı Polat Balkan, Facebook hesabından yaptığı açıklama ile alkol yasağını yargıya taşıyacaklarını söyledi.

Almanya, Avusturya’yı eleştirdi, Türkiye’ye destek çıktı
Malta'nın başkenti Valletta'da bir araya gelen Avrupa Birliği üye ülkeleri dışişleri bakanlarının, Türkiye'nin AB'ye katılım müzakereleri konusunda farklı fikirlerde olduğu öğrenildi.

Avrupa Birliği’nden şaşırtan Türkiye açıklaması
Avrupa Birliği’nden yapılan açıklamada, 16 Nisan'da yapılan Anayasa Değişikliği referandumuyla ilgili 'Sonuçlara saygı duyuyoruz' denildi.
