Samsun'da konuşan Prof. Dr. Ömer Özkan, yüz nakli gibi ameliyatların dünya çapında ses getirdiğini ve Türkiye'nin sağlık turizmine çok büyük katkı sağladığını belirterek, "Yüz nakli ameliyatı Türkiye'yi sağlık turizmi cenneti yaptı" dedi.
Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) 2026-2027 Akademik Yılı Açılış Töreni'nde konuşan Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Tıp Fakültesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan, Türkiye'nin sağlık alanındaki başarılarının uluslararası alanda ülkenin tanınırlığına katkı sağladığını söyledi. Özkan, yüz nakli gibi ses getiren ameliyatların sağlık turizmine de olumlu yansıdığını kaydetti.
Yüz nakli gibi ameliyatların dünya çapında ses getirdiğini ve Türkiye'nin sağlık turizmine katkı sağladığını belirten Özkan şunları söyledi: “Bu tür ameliyatlardan sonra bir bakıyorsunuz, bu ülke sağlık turizmi cenneti olmuş. Siz nakil yaptınız ama katarakt için hasta geliyor, diş için hasta geliyor, saç ekimi için hasta geliyor. Burada yaptığınız her ses getirici, imaj düzeltici hareket bu ülkenin hakikaten imajını bir daha düzeltiyor.”





