Yüzde 29’u ise krizden sonra Türklere kötü gözle baktığını belirtti. Haberrus'un haberine göre, anket katılımcılarının yüzde 65’i Ruslar ve Türkler arasında fazla farklılıkların, yüzde 19’u ise ortak yönlerin olduğunu ifade etti. Ankete katılanların yüzde 47’si Türklerin karakterini analiz etmekte zorlandığını ifade etti. Yüzde 13’ü Türklerin “sinsi, yalancı ve kurnaz”, yüzde 11’i “samimi, açık sözlü ve neşeli”, yüzde 6’sı ise diğer insanlar gibi Türklerin de çeşitli karakterler taşıdığını söyledi.
Katılımcıların yüzde 68’i Rus mercilerinin, Türkleri işe almadaki kısıtlamaları savunurken, yüzde 27’si Türklerden ziyade Rusya vatandaşlarına iş verilmesini istedi. Yüzde 15’i Türkiye’nin Rus uçağını düşürdüğü için böyle bir ceza verildiğine inanıyor.
Katılımcıların yüzde 11’i “Politikacıların eylemlerinden sıradan insanların suçu yok” dedi. Ankete katılanların yüzde 11’i yaptırımlara olumsuz baktığını, yüzde 11’i de “benim için farketmez” dedi. Anket araştırması 12-13 Aralık tarihlerinde 480 bölgede bin kişi ile yapıldı.
İlgili Haberler

Doların ateşi bir kez daha yükseldi
Merkez Bankası'nın faiz kararının ardından dolar ve euro yükselişe geçti, borsada ise kayıplar arttı.

Vizesiz seyahatte 10 aylık yol haritası
AB ile Vize Serbestisi Diyaloğu Süreci ile ilgili Başbakanlık Genelgesi, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Türkiye, dünyanın en değerli 19. markası
Marka değerlendirme kuruluşu Brand Finance'in yaptığı "Marka Ülkeler" araştırmasının sonuçlarına göre Türkiye, 487 milyar dolar marka değeri ile dünyanın en değerli 19. ülke markası oldu.

CHP Antalya Milletvekili Budak: turizm krizine sözlü yanıt istedi
CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, turizm krizi ile ilgili hükümetin etkin önlemler alacağına ilişkin somut bir adımın ortaya atılmadığını söyledi.

Çinli yatırımcıdan Yavru Vatana Çin köyü
Çinli bir yatırımcı, Kıbrıslı ortağı ile KKTC'nin İskele bölgesine 142 konut ve 52 tane villa inşa etmek için anlaşma yaptı. 26 dönümlük arazideki konut ve villalar sadece Çinlilere satılacak.

Jet Fadıl tutuklandı
Devremülk yolsuzluğu soruşturmasında ifadesi alındıktan sonra dün gece serbest kaldığı iddia edilen "Jet Fadıl" lakaplı Fadıl Akgündüz'ün 'kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılığı" suçundan…
