Rosselhoznadzor Moskova'ya gelen Türk heyetle görüşmesinin ardından şu açıklamayı yaptı:
"Rosselhoznadzor Rusya'da yasak olan zararlı böceklerin tespit edilmeye devam edilmesinden dolayı endişe duyuyor ve Türkiye'den tamamen Rusya ve Avrasya Ekonomi Birliği'nin normları ve taleplerine uyan ürünlerin sevkiyatını garanti edecek önlemlerin alınmasını rica ediyor. Bu yeni ürünlere getirilecek geçici kısıtlamalardan kaçınılmasını sağlayacaktır.
Rusya, Türk sebze ve meyvelerinin Rusya'ya sevkiyat hacminin ciddi anlamda düşmesine bakmaksızın sene başından itibaren zararlı böcek içeren 32 parti ürün tespit edildiğine dikkat çekti. Bu sebepten dolayı Rosselhoznadzor Türkiye'den biber, nar ve patlıcan sevkiyatına geçici kısıtlama koydu. Aynı zamanda Türkiye'den kabak, greyfurt ve ayva sevkiyatları da ciddi anlamda arttı. "
Görüşmede, yakın zamanda Türkiye'nin Rosselhoznadzor'a Rusya'ya gönderilen ürünlerin güvenliğini sağlamak için aldığı önlemlerin listesini sunması konusunda anlaşmaya varıldı.
Rosselhoznadzor Başkan Yardımcısı Aleksey Alekseenko Rus haber ajansı Ria Novosti'ye şu açıklamayı yaptı:
"Bu materyaller mevcut riskleri değerlendirecek Rus uzmanlar tarafından incelenecek ve bunun temelinde Rosselhoznadzor gerekli kararları alacak. Rusya'nın alacağı karar yeni ürünlerin yasaklanması veya daha önce yasaklanan ürünlerin sevkiyatına izin verilmesi olacak."
Öte yandan, Türkiye'nin alacağı önlemlerin Rusya'ya güvenli ürün gönderilmesini sağlayacağını düşündüğü belirtildi.
İlgili Haberler

Özyeğin Üniversitesi'nde turizmin sorunları konuşulacak
Özyeğin Üniversitesi, Türkiye turizminin şimdiye kadar yaşadığı en derin krizin etkilerinin boyutlarına ve çıkış yollarına ışık tutacak.

Lüks otelde şok
İstanbul Beşiktaş’ta bulunan bir otelin 10. katından atlayarak intihar eden kadın hayatını kaybetti.

Turizmdeki kriz, bankacılık sektörüne de yansımaya başladı
Turizm sektörünün bankalardan kullandığı ve vadesi dolduğu halde henüz geri ödemedikleri kredi miktarı son bir yılda yüzde 30 arttı. En fazla Antalya etkilendi.

Türkiye, AB'ye vizeyi kaldırdı
Türkiye, Avrupa Birliği (AB) ülkesi vatandaşlarına yönelik vize zorunluluğunu kaldırdı.

Enflasyon 3 yılın en düşük seviyesine geriledi
TÜFE Nisan ayında yüzde 0.78 artış gösterdi. Yıllık enflasyon yüzde 7.5 seviyesinden yüzde 6.57'ye indi. Böylece yıllık TÜFE son 3 yılın en düşük seviyesine geriledi.

Vize serbestisi anlaşması tehlikede
İngiliz Financial Times Gazetesi, Türkiye'nin terörle ve organize suçla mücadele yasalarını değiştirmemesinin ve bu alanda AB standartlarına uymamasının vize muafiyeti anlaşmasını tehlikeye attığını…
