Rusya Büyükelçiliği Basın Sözcüsü İgor Mityakov Rus haber ajansı Ria Novosti'ye yaptığı açıklamada, "Türkiye'deki Rus diplomatlar Rus vatandaşlarının sorularını yanıtlıyorlar. Gün içerisinde İstanbul ve Antalya Konsoloslukları ve Büyükelçiliğe yüzlerce mail, binlerce telefon geldi. Aynı zamanda vatandaşlardan sosyal paylaşım siteleri aracılığıyla da bilgi alıyoruz. Hiçbir başvuru yanıtsız kalmayacak" dedi.
Diplomat, başvuruların çoğunda insanların kendi iletişim bilgileri ve bulundukları yerleri bildirdiklerini, birçok insanın iki ülke arasındaki hava bağlantısının ne zaman başlayacağıyla ilgilendiğini ve Türkiye'de ne şekilde davranmaları gerektiğine ilişkin tavsiye almak istediklerini belirtti.
İlgili Haberler

Tur otobüsü devrildi!
Antalya-Isparta karayolunda bir tur otobüsünün devrilmesi sonucu ilk belirlemelere göre 6 kişi hayatını kaybetti, 20 kişi de yaralandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin'e güvence verdi: Rus turistler güvende!
Türkiye'de darbe girişi ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı arayan ilk yabancı ülke lideri Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin oldu.

Darbe girişimi, turizmi ne kadar etkileyecek?
Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, darbe girişimi sonrası piyasalar hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Rusya Ulaştırma Bakanlığı, ulaşım güvenliği için tüm önlemleri aldı
Rusya Ulaştırma Bakanlığı Türkiye'deki darbe girişimi sebebiyle hükümetin talimatı üzerine ulaşım güvenliğinin artırılması için gerekli önlemlerin alındığını bildirdi.

Darbe kalkışması Alman turisti yıldırmadı
Alman turizmcilik şirketleri darbe teşebbüsünün yarattığı endişelere rağmen Alman turistlerin tatili yarıda kesmediklerini duyurdu.

Merkez Bankası piyasalar için 7 önlem aldı
Türkiye piyasaları cuma akşamı yaşanan darbe girişimi sonrasında bugün ilk işlem gününe uyandı.
