Avrupa ülkelerinde saatler bir saat ileri alınınca bu yıl kuş saati uygulamasına geçmeyen ülkemizde bazı cep telefonlarının saati otomatik olarak değişti. Peki şu an saat kaç?
Ülkemizde ise Bakanlar Kurulu’nun aldığı, 7 Eylül 2016 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan kararıyla, 30 Ekim’den itibaren, saatlerin 1 saat geri alınmasına son verilerek, yaz saati kalıcı hale getirilmişti. Uygulama ile Türkiye’nin Ortadoğu ve bazı Afrika ülkeleriyle saat farkı ortadan kalkmış, Avrupa ülkeleriyle saat farkı 1 saatten 2 saate İngilte'yle ise 2 saatten 3 saate çıkmıştı.
AVRUPA'DA 1 SAAT İLERİ ALINDI
Avrupa ülkelerinde bu gece itibariye saatler yeniden 1 saat alınması ile birlikte Avrupa ile zaman farkı yeniden 1 saate, İngiltere'yle ise 2 saate düşmüş oldu. Türkiye'de ise saatler aynı kaldı. Ancak cep telefonları başta olmak üzere bazı elektronik cihazların saatleri otomatik olarak değişti. Bu nedenle insanlar arama motorlarında saat kaç sorusunu aramaya başladılar. Şu an Türkiye’da saat kaç olduğunu aşağıdaki saatten öğrenebilirsiniz.
TELEFONLARIN SAAT AYARLARI NASIL YAPILIR?
Android telefonları için
Telefonunuzun menüsünden Ayarlar kısmına girin. Ayarlar kısmında 'Tarih ve Saat' bölümünü bulun ve girin. Yan ekranda görülen "Otomatik Tarih ve Saat" ile "Otomatik Saat Dilimi" ayarlarını aktif durumdan pasif duruma getirebilirsiniz.
iPhone'lar için
Telefonunuzun menüsünden Ayarlar kısmına gelin. Genel Kısmını seçin. Genel kısmında 'tarih ve saat' bölümünü bulun. Tarih ve Saat bölümünde "Otomatik Ayarla" kısmını bulun ve onu devre dışı bırakın.
İlgili Haberler

İranlı turistler ölümden döndü
Antalya'nın Manavgat ilçesinde İranlı 2 turist, Sorgun Çamlığı’nda spor otomobil ile kaza yaptı. Kazanın ardından yanmaya başlayan araç Sorgun Çamlığı’nda küçük çapta orman yangınına sebep oldu.

Bakan Avcı, Türk turizminin 2017 hedefini açıkladı
Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Türkiye’nin 2017 yılı turizm hedefine ilişkin, “Türkiye'nin 2017 için hedefi önce 2016'nın üzerine çıkmaktır. 2016 zor bir yıl oldu ama Rusya başta olmak üzere…

Önce oy, sonra tatil
Bodrum-Milas Havalimanı’nda kurulan sandıklarda oy kullanma işlemi başladı. Yurt dışından Bodrum’a tatile gelen yerli turistler yeni anayasa referandumu için uçaktan iner inmez oy kullandı.

Marmaris’te denizin rengi endişe yarattı
Muğla'nın Marmaris ilçesinde deniz sarı renkli bir maddeyle kaplandı. Denizdeki görüntü kirlilik endişesine neden oldu.

Turistleri, polis kılığında soyan İranlı yankesiciler tutuklandı
Antalya’da kendilerini polis olarak tanıtarak yabancı uyruklu vatandaşların paralarını yankesicilik yöntemi ile çalan 2 İranlı tutuklandı.

Independent yazarı Calder: “İngilizler Türkiye’ye daha kolay gelecek”
Uludağ Ekonomi Zirvesi’nde ‘yeni Türkiye yeni büyüme hikayesi’ konulu oturum gerçekleşti.
