Antalya’nın Kaş ilçesinde düzenlenen Serbest Dalış 2024 CMAS 1. Dünya & Kupası, farklı ülkelerden 22 sporcunun katılımıyla, 17-20 Eylül 2024 tarihleri arasında gerçekleştirildi. 4 gün süren nefes kesici yarışmalar sonunda dünya serbest dalış rekortmeni Şahika Ercümen, katıldığı tüm kategorilerde altın madalya kazandı.
Milli sporcu, sabit ağırlık kategorisinde 86 metre, çift palet kategorisinde 77 metre, paletsiz ip destekli kategorisinde 76 metre ve paletsiz sabit ağırlık kategorisinde 46 metreye dalarak şampiyonada birincilik elde etti.
Düzenlenen ödül töreninde Ercümen, duygularını şöyle anlattı: "Bu yıl katıldığım 3 uluslararası, bir de Türkiye şampiyonasında 10’dan fazla madalya kazandım. Önümde Ekim’de Yunanistan’da düzenlenecek önemli bir uluslararası turnuva daha var. Bu şampiyonluğun motivasyonuyla da çalışmaları artırıp Yunanistan’da yapılacak dünya şampiyonasında ülkemiz için altın madalyayı kazanmayı hedefliyorum."
Milli sporcu, 2 Ekim’de Yunanistan’da düzenlenecek CMAS Dünya Serbest Dalış Şampiyonası’nda Türkiye'yi temsil edecek.
İlgili Haberler

Rekor bağışla turizm öğrencilerine 5 yıldızlı yurt yaptılar
Ege Üniversitesi Çeşme Turizm Fakültesi kampüsünde, hayırsever Shipley-Altındağ ailesi tarafından gerçekleştirilen 1 milyon 400 bin dolar bağışla yapılan öğrenci yurdu tamamlandı.

DERTOUR’un Almanya’dan gelen genç acentecileri Antalya’yı yakından tanıdı
Avrupa’nın önde gelen seyahat gruplarından DERTOUR, Almanya’nın farklı şehirlerinde görev yapan genç acentecileri Antalya’da ağırladı.

Turizm, pandemi öncesi seviyelerin %96’sına ulaştı
Uluslararası turizm, Avrupa'daki güçlü talep ve Asya ile Pasifik'teki pazarların yeniden açılmasıyla Temmuz 2024'e kadar geçen yedi ayda pandemi öncesi seviyelerin %96'sına geri döndü.

Antalyalı turizmci, Sydney Maratonu’nda vefat eden arkadaşı için koştu
Koşu tutkusu ile bilinen ve dünyanın farklı şehirlerindeki ünlü maratonlarda koşan Z Group Hotels Kurucu Ortağı ve Genel Koordinatörü Feridun Ergün, bu sefer geçtiğimiz haftalarda vefat eden…

Çetin Pehlivan, Rixos Tersane Istanbul’da
Konaklama sektörünün başarılı isimlerinden Çetin Pehlivan, Rixos Hotels’in amiral gemisi Rixos Tersane Istanbul’da.

Otelde sahne alan ünlü şarkıcı Metin Arolat fenalaşarak hayatını kaybetti
Şarkıcı ve yönetmen Metin Arolat, İstanbul Kozyatağı'nda sahnede şarkı söylerken bir anda fenalaşarak hastaneye kaldırıldı. 52 yaşındaki sanatçı yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

