Türk Hava Yolları’nın (THY) geçtiğimiz Perşembe günü gerçekleştirdiği Amsterdam-İstanbul seferi sonrası uçağının iniş takımlarında ceset bulundu. İstanbul Havalimanı'ndaki incelenen kamera kayıtlarına göre herhangi bir bulguya rastlanmazken, olaydan daha önceki günlerde yapılan Afrika uçuşları incelenecek.
THY’nin TC-JOA kuyruk tescilli, Airbus A330 tipi yolcu uçağının iniş takımlarında ekipler tarafından yapılan teknik kontroller sırasında 30-40 yaşlarında Afrikalı olduğu tahmin edilen bir erkek cesedi bulundu. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri ceset üzerinde kimlik bulamadı. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatılırken, THY uçağının iki gün boyunca İstanbul Havalimanı'ndan yaptığı uçuşlar öncesi güvenlik kameraları saniye saniye incelendi ve herhangi bir bulguya rastlanılmadı. Ceset kimlik tespiti için Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Buradan yolcunun kimliğinin tespit edilmeye çalışılacağı öğrenildi.
THY’NİN AFRİKA UÇUŞLARI İNCELENECEK
THY’ye ait iniş takımlarında ceset bulunan uçağın, 10 Eylül’de Moritanya’nın başkenti Nouakchott ve oradan Gambiya’nın başkenti Banjul; 11 Eylül’de ise Gabon’un başkenti Libreville ile Angola’nın başkenti Luanda’dan İstanbul’a uçtuğu öğrenildi. Yetkililer kaçak yolcunun bu noktalardan THY uçağına binme ihtimali üzerinde duruyor.
İlgili Haberler

SunExpress ile Ankara’dan Rotterdam’a direkt uçuşlar başlıyor
Türk Hava Yolları ve Lufthansa’nın ortak kuruluşu SunExpress, yaz uçuş programı kapsamında Ankara-Rotterdam direkt seferlerini 15 Temmuz'da başlatıyor.

THY Teknik A.Ş atölyesindeki iş kazasında bir teknisyen hayatını kaybetti
İstanbul'da Sabiha Gökçen Havalimanı’nda bulunan THY Teknik A.Ş atölyesinde meydana gelen iş kazasında Yusuf Altun hayatını kaybetti. THY İletişim Başkanı...

The Times, Türk Hava Yolları’nın küresel yükselişini sayfalarına taşıdı
Dünyanın en köklü yayınlarından The Times, Türk Hava Yolları’nın küresel havacılıktaki yükselişini kapsamlı bir haberle sayfalarına taşıdı.

Türk Hava Yolları, Çin'deki uçuş ağını Çengdu ile güçlendiriyor
Türk Hava Yolları, Çin'in batısında yer alan Çengdu'ya 11 Kasım itibariyle tarifeli sefer başlatıyor.

THY tarihinin en uzun uçuşunu Juventus ile gerçekleştirdi
Türk Hava Yolları (THY) tarihinin en uzun uçuşunu Juventus kafilesi için gerçekleştirdi.

Sağlık Bakanı Memişoğlu, uçakta rahatsızlanan yolcuya müdahale etti
Türk Hava Yolları'nın (THY) Batman - İstanbul seferini yapan uçağında rahatsızlanan yolcuya ilk müdahaleyi Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu ve beraberindeki heyet yaptı.

