Turizm Haberleri
TT2 Ekim 2026 Cuma
TT2 Ekim 2026 Cuma
Turizm Amaçlı Sportif Faaliyet Yönetmeliği’nde değişiklik Resmi Gazete’de yayımlandı

Turizm Amaçlı Sportif Faaliyet Yönetmeliği’nde değişiklik Resmi Gazete’de yayımlandı

1 dk okuma

Turizm Amaçlı Sportif Faaliyet Yönetmeliği’nde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre talep edilen su sporları parkur alanları Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na tahsis edilebilecek.

Resmi Gazete’de yayımlanan Yönetmelik şöyle:

TURİZM AMAÇLI SPORTİF FAALİYET YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1- 23/2/2011 tarihli ve 27855 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Turizm Amaçlı Sportif Faaliyet Yönetmeliğinin 7’nci maddesine aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

“(5) 4/4/1990 tarihli ve 3621 sayılı Kıyı Kanunu ve 3/8/1990 tarihli ve 20594 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Kıyı Kanununun Uygulanmasına Dair Yönetmelik ile onaylı imar planı hükümlerine uygun olarak kullanılmak kaydıyla, Bakanlıkça talep edilen parkur alanları ve irtibat noktaları, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından, Bakanlığa tahsis edilebilir. Bu alanlar, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca hasılat ve/veya gelirden pay alınması suretiyle Bakanlığın merkez teşkilatına, döner sermaye işletmesi merkez müdürlüğüne, bağlı, ilgili ve ilişkili kurum, kuruluş ve bunların iştiraklerine düzenlenecek protokol ile kiraya verilebilir.”

MADDE 2- Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3- Bu Yönetmelik hükümlerini Kültür ve Turizm Bakanı yürütür.

Bu haberi paylaş

İlgili Haberler