Bakan Ersoy, Twitter hesabından “Bir müjdemiz var!” diyerek başladığı paylaşımda “UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne 20. varlığımızı da kaydettirdik. Ankara’mızın eşsiz kültür varlıklarından biri olan Gordion Antik Kenti ‘Dünya Mirası’ oldu. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Ancak, daha bitmedi! UNESCO’dan yeni bir müjde daha bekliyoruz. Anadolu’nun ahşap destekli camilerinden de almayı beklediğimiz güzel haber ile inşallah Dünya Mirası Listesi’ndeki sayımızı daha da artıracağız. Hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.
İlgili Haberler

Bakan Ersoy, ABD Büyükelçisi Barrack ile bir araya geldi
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Ankara Büyükelçisi Tom Barrack’ı ağırladı.

Turizm Bakanı Ersoy, gözyaşlarını tutamadı
Asrın felaketinde Malatya’ya koordinatör Bakan olarak atanan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy , öğle saatlerinde yaşanan ikinci büyük depreme kentte yakalandı.

İşte, Kültür ve Turizm Bakanlığının 2024 bütçesi!
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda bütçe sunumu yapan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 2024 yılı için planladıkları bütçenin yaklaşık 39 milyar lira olduğunu açıkladı.

2027’de Türkiye’de spor şöleni yaşanacak: Süper Kupa, Formula 1, UEFA Finali ve Avrupa Oyunları
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Barcelona, Real Madrid, Real Sociedad ve Atlético Madrid’in mücadele edeceği İspanya Süper Kupası’nın 2-7 Şubat 2027 tarihlerinde İstanbul’da düzenleneceğini

Anadolu Medeniyetleri Müzesi'nde 288 eser ilk kez ziyaretçilere açılacak
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Anadolu Medeniyetleri Müzesi'nin çağdaş müzecilik anlayışı doğrultusunda yeni bir vizyonla geleceğe taşındığını belirtti.

ATSO, Antalya’nın taleplerini Bakan Ersoy’a iletti
Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (ATSO) Başkanı Ali Bahar ve beraberindeki heyet Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’u ziyaret etti.

