Didim'de, Milli Emlak Müdürlüğü'ne ait Hazine arazilerinin usulsüz şekilde işgal edildiği iddiası üzerine Didim Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, 5'inci operasyon düzenlendi. Jandarma Genel Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ve Aydın İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince, şüphelilere yönelik Ankara, İzmir, Aydın, Mardin, Mersin ve İstanbul'da dün düzenlenen eş zamanlı baskınlarda, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü'nde şube müdürü olarak görev yapan A.Y. (51), Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda görevli uzman memurlar S.Y.K. (46) ve M.S.Y. (64), İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nde görevli mühendis Ö.Ü. (43) ile diğer şüpheliler S.S. (42), T.G. (30), T.F. (41), M.R.Y. (42), Ö.A.P. (45), M.D. (61), M.İ. (58), E.Y. (50), A.D.Ü. (59), S.T. (45) ve M.Ş. (46) gözaltına alındı. Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde ele geçirilen dijital materyaller, belgeler ve banka hesapları da incelemeye alındı.
Konuyla ilgili açıklama yapan Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, "Hazine arazilerinin talan edilmesinde, aralarında bürokratlar, belediye çalışanları, muhtarlar ve çok sayıda kişinin bulunduğu geniş çaplı bir şebeke var. Talan edilen alanda bir turizm yatırımı planlanıyor. Özel turizm gelişim bölgesi ilan edilen alanı kim talan ettiyse, hesabını verecek" dedi.
Hazine arazilerinin talan edilmesi nedeniyle daha önce çeşitli tarihlerde düzenlenen 4 ayrı operasyonda gözaltına alınan 49 şüpheliden, 2'si eski muhtar, 8 kişi nitelikli dolandırıcılık suçundan tutuklanmıştı. Diğer 41 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.
İlgili Haberler

Turizm sektöründe bin 239 ilana 183 bin 519 kişi başvurdu
Turizmde iş arayanların yüzde 34,91’i lise, yüzde 31,18’i lisans mezunu olurken, yaş aralığını ise yüzde 36,32 ile 20-25 arasındaki gençler oluşturdu.

Türkiye doğa turizminden ne kadar yararlanabiliyor?
Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Mayıs ayı geleneksel öğle yemeğinin bir diğer konuşmacısı ise Biyomühendis Hüseyin Çağlar İnce oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Türkiye’yi 365 gün turist çeken bir ülke konumuna getireceğiz”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde '4'üncü Ticaret Müşavirleri Konferansı'nda konuştu.

Ünlü turizm merkezimizde denize giren turistler gördükleri karşısında şok oldu
Bodrum’un dünyaca ünlü sahillerinden biri olan Bitez sahiline erkek cesedi vurdu. Sahilde bulunan az sayıda yerli ve yabancı turist ise gördükleri manzara karşısında şok oldu.

Emrullah Akçakaya: “Avrupalı turist sayısı daha da artacak”
2019 yılında Türkiye’ye gelen Avrupalı turist sayısında gözle görülür bir artış olması sektör temsilcilerini sevindirdi.

Türkiye, 3 ayda 5,5 milyon yabancı ziyaretçi ağırladı
Türkiye, yılın ilk 3 ayında 5 milyon 442 bin 92 yabancı ziyaretçi ağırlandı.

