Kültür ve Turizm Bakanı olan Mehmet Ersoy'un, turizm sektöründe yeni bir atak başlatmaya hazırlandığı belirtiliyor. Akşam Gazetesi'nde yer alan habere göre; sektörün temsilci örgütleri, özellikle güçlü pazarlama yeteneği ile Bakan Ersoy'un Türkiye'ye yeni pazarlar açacak hamleler yapması tahmin ediliyor.
Türk turizmi, 2014 yılında tarihinin en iyi dönemini yaşarken; Rus uçağının düşürülmesi, Suriye sorunu, terör olayları ve Avrupa geneline yayılan ekonomik krizle birlikte hızlı bir düşüş yaşandı. ‘Turizmin kayıp yılları’ olan 2015 ve 2016’yı, 2017’de telafi etmek için büyük bir atılım başlatan kamu-özel ortaklığı, bunun meyvelerini 2018’de toplayabildi. ‘Rekorlar yılı’ olmayı sürdüren 2018’in ardından asıl büyümenin 2019’da yaşanması bekleniyor.
Turizm sektör temsilcileri, Bakan Mehmet Ersoy’un yeni bir turizm hamlesi için çalıştığını belirtirken, ‘ajandasının’ hazır olduğuna dikkat çekiyor.
İlgili Haberler

Rus turist, 5 yıldızlı otelin havuzunda boğuldu
Antalya'nın Kemer ilçesinde Rus Tamara Gapeeva (69) tatil yaptığı 5 yıldızlı otelin havuzunda boğuldu.

Kadın turistlerin banka kartlarını çaldılar
Antalya’nın Manavgat ilçesinde biri İngiliz diğeri Fransız 2 turist kadının banka kartları ATM'de işlem yaptıktan sonra çalındı.

Antalya’da Letonyalı aileye kaza şoku!
Antalya'nın Kemer ilçesinde elektrikli bisikletle kamyonun çarpıştığı kazada, Letonyalı Vadims Bulazs (55), eşi Jekaterina Bulazs (41) ve oğlu Artjoms Bulazs (12) yaralandı.

Az kalsın 2 otel yanıyordu
Antalya’da metruk binada çıkan yangın 3 eve sıçradı, otelleri tehdit etti. 4 metruk binada zarar meydan gelirken, otellerdeki turistler tahliye edildi.

Ukraynalı turisti öldüren Rus turist tutuklandı
Antalya’nın Alanya ilçesinde Ukraynalı turistin ölümüne sebebiyet verdiği iddia edilen Rus erkek turist tutuklandı.

Dünya turuna çıkan 2 turistin üzerine Türkiye’de yıldırım düştü
Bisikletle dünya turuna çıkan Alman ve Fransız iki turistin üzerine, sağanak yağmurun etkili olduğu Kırklareli'nde yıldırım düştü. Olayda Alman uyruklu Födisch Maxımılıan (27) yaşamını yitirdi.
